Tjelesna aktivnost i zdravlje

Tjelesna aktivnost i zdravlje

02.12.2011. - 03.12.2011.
Zagreb, Kineziološki fakultet

2. i 3. prosinca 2011. godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u Maloj amfiteatralnoj predavaonici održat će se konferencija "Tjelesna aktivnost i zdravlje" s temom "Uloga tjelesne aktivnosti u prevenciji i liječenju prekomjerne težine i pretilosti". Organizator konferencije je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim društvom sportske medicine Hrvatskog liječničkog zbora.

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim društvom sportske medicine Hrvatskog liječničkog zbora započinju organizaciju zajedničkih stručnih skupova koji se odnose na povezanost tjelesne aktivnosti i zdravlja.

Ove smo godine izabrali vrlo aktualnu temu prekomjerne tjelesne težine (PTT) i pretilosti, jer taj faktor zdravstvenog rizika i ujedno klinički entitet predstavlja izuzetno veliki javno-zdravstveni i socijalni problem, koji za razliku od drugih kroničkih nezaraznih bolesti obuhvaća sve veći broj djece i mladih. Svjesni smo, da je prevencija i liječenje prekomjerne tjelesne težine i pretilosti složeni problem koji zahtjeva zajedničko djelovanje više različitih struka. Redovita je tjelesna aktivnost jedan od nezaobilaznih i ničim zamjenjivih čimbenika u pristupu u prekomjernoj tjelesnoj težini i pretilosti. Stoga uvid u njenu ulogu u njihovoj prevenciji i liječenju čini osnovicu predviđenih tema, pri čemu nismo zaboravili predstaviti i osnovna komplementarna područja. Našem su se pozivu odazvali istaknuti sturčnjaci iz naše sredine, kao i naši dragi kolege, suradnici iz inozemstva. Svjesni smo da probleme debljine zahtijeva niz dodatnih tema, ali vjerujemo, da će vam i navedene predviđene teme proširiti i produbiti uvid u problematiku PTT i pretilosti i unaprijediti vaš pristum malim i odraslim pacijentima.