×

120 kongresnih hotela i agencija sklapalo poslove na Private MICE Forumu u Dubrovniku

Dubrovački hotel Rixos Libertas, član udruženja hotela Great Hotels of World, bio je domaćin prvom međunarodnom Private MICE Forumu održanom u Hrvatskoj, na kojem je sudjelovalo 120 MICE profesionalaca
Private MICE Forum, Dubrovnik; Foto: Libertas Rixos
Private MICE Forum, Dubrovnik; Foto: Libertas Rixos

Dubrovnik i dubrovački hotel Rixos Libertas od 14. do 17. rujna 2015. bili su domaćin vodećim europskim tvrtkama iz područja poslovnog turizma, kada je prvi put u Hrvatskoj održan Private MICE Forum u organizaciji udruženja hotela Great Hotels of World, čiji je član i hotel Rixos Libertas Dubrovnik.

Private MICE Forum Dubrovnik

Na Forumu je sudjelovalo 80 kupaca (buyera) - predstavnika specijaliziranih kongresnih i insentiv agencija te 40-ak ponuđača kongresnih usluga, prije svega europskih hotelijera, od čega i nekoliko hotelskih kuća iz Dubrovnika i Hrvatske. U četiri dana održali su međusobno dogovorene sastanke jedan-na-jedan, svaki u trajanju između 18 i 22 minute. Tako je svaki izlagač imao sigurnih 50-ak sastanaka s kupcima iz različitih europskih zemalja, a dobar dio ih je završio konkretnim upitima za buduća poslovna događanja.

Dubrovnik kao međunarodna destinacija za kongrese i insentive izazvao je oduševljenje svih prisutnih, što su nam potvrdili i iz hotela Rixos Libertas. „Gotovo svi su obećali da će se vratiti u Dubrovnik, što privatno, što poslovno, pa čak i sami hotelijeri. Oduševljeni su destinacijom i smatraju da moramo nastaviti ulagati u MICE ponudu. Za mnoge od njih je ovo prvi puta da su u Dubrovniku, a iznimno je važno da agencije upoznaju destinaciju koju će kasnije uvrštavati u svoj program. Dubrovnik nudi savršenu sinergiju zabave, kulture, povijesti te vrhunsku hotelsku ponudu.“

Private MICE Forum Dubrovnik

Osim radnog dijela, na ovakvim Forumima iznimno je važan društveni program i upoznavanje destinacije, koje nudi dodatne mogućnosti umrežavanja te sklapanja poslova. Tako je za sudionike Foruma organiziran insentiv program „potrage za blagom“ u Starom Gradu te vožnja kanuima na otok Lokrum, dok je gastronomska ponuda našeg bisera Jadrana predstavljena raskošnom večerom u prekrasnom restoranu Klarisa na Stradunu. Nastupima klape Kaše, Ane Rucner i znamenitog ansambla Linđo gosti su se upoznali s kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom Hrvatske. Važnost Foruma prepoznala je Turistička zajednica Grada Dubrovnika te je sponzorirala nastupe straže ispred restorana Klarisa, klape Kaše i ansambla Linđo.

O događanju
Private MICE Forum jedinstveni je koncept sastanaka u organizaciji Great Hotels of the World, udruženja luksuznih hotela i resorta, osmišljen za vodeće MICE agencije koje se sastaju izravno s odabranim hotelima u intimnom i ekskluzivnom okruženju. Great Hotels of the World predstavlja hotele specijalizirane za različite sektore hotelijerstva, među kojima su i hoteli specijalizirani za održavanje poslovnih događanja. Udruženje djeluje u sklopu WorldWide Events, agencije specijalizirane za organizaciju i održavanje nekih od najcjenjenijih foruma u sklopu MICE industrije, a koji obuhvaćaju “Meeting & Incentive Forums”, “Private Leisure Forums” te “Private MICE Forums”.

Private MICE Forum