×

9. izdanje Convente donosi brojne novitete

Deveto izdanje Convente, regionalne kongresne burze, održat će se 18. i 19. siječnja 2017. godine u Ljubljani, a dočekat će rekordan broj susreta 149 izlagača i 171 međunarodnog te oko 100 regionalnih i slovenskih organizatora događanja.
9. conventa
9. conventa
Foto: Conventa

Regionalna burza kongresnoh turizma, Conventa 2017, održat će se već 9. godinu zaredom, 18. i 19. siječnja u Ljubljani, a tijekom ovih godina postala je jedna od najznačajnijih novih europskih kongresnih burzi. Devet godina za redom, svakoga siječnja kongresna industrija započinje novu radnu godinu na Conventi.

Ove godine Conventa 2017 dočekat će rekordan broj susreta organizatora događanja i pružatelja usluga i tehnoloških rješenja za industriju sastanaka - 149 izlagača iz 15 različitih novih europskih zemalja predstavit će svoju ponudu za 171 međunarodnog i oko 100 regionalnih i slovenskih organizatora događanja.

Kupci iz prekomorskih zemalja
Ovogodišnja Conventa donosi i nekoliko novih sadržajnih novosti. Jedna od njih su i kupci iz prekomorskih zemalja. Svake godine, Conventa ugosti više od 150 međunarodnih kupaca koji dolaze u Ljubljanu uglavnom iz europskih zemalja. Prošle godine oboren je novi rekord time što su na burzi sudjelovali kupci iz čak 33 zemlje, a 2017. 10 posto kupaca stiže iz prekomorskih zemalja. Conventa također bilježi sve veći porast regionalnih kupaca. Pored inozemnih kupaca, Conventa je domaćin također oko 100 regionalnih kupaca koji dolaze iz susjednih zemalja i slovenskih kupaca koji su svake godine sve više svjesni prednosti koje Conventa nudi za organizatore događanja. Tako će Conventa i ove godine ugostiti kupce iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, sjeverne Italije i Srbije.

Conventa, foto: Katja Jemec

Zanimljiva događanja
Organizatori događanja koji će ove godine posjetiti Convenu, moći će nadograditi svoje iskustvo i osobno upoznati regiju odlaskom na edukativne izlete po vlastitom izboru u Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji, Srbiji i Crnoj Gori. Conventa Experts’ Corner, pretvoren je u mjesto na kojem se stručnjaci, izlagači i kupci okupljaju oko logorske vatre kako bi podijelili svoje ideje, rješenja i recepte za uspjeh. Ne propustite kratke 20-minute prezentacije stručnjaka koje će se održavati tijekom oba dana održavanja. Nakon dugog dana provedenog na sastancima, posjetitelji će moći odahnuti u Craft Beer kušaonici piva i naučiti razliku između komercijalnih i zanatskih piva slovenskih i hrvatskih pivovara.

Conventa crossover predavanja
Ako ste propustili Conventa crossover konferenciju, prvu međunarodnu konferenciju posvećenu budućnosti kongresne industrije, ne brinite. U okviru Conventa obrazovnih modula, slovenski i regionalni kupci mogu prisustvovati predavanjima “The art an value of moderation workshop” koje će održati Jan-Jaap In der Maur te “Event StoryBoard Canvas Workshop” Martijna Timmermansa, na kojima će moći saznati zašto je umjerenost vrijedno ulaganje i kako dizajnirati prodajni plan za svoje događanje.