×

Cappelli: Turizam se ne događa sam od sebe, on je rezultat sustavnog rada svih dionika

Povodom početka nastave na novopokrenutom studiju turizma, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, u okviru serije Masterclass predavanja, ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je važnost edukacije i usavršavanja u području turizma te stvaranja novih kadrova u turizmu.
Bernayss Masterclass
Bernayss Masterclass
Foto: mint.hr

Bernays Masterclass posebno je osmišljen projekt Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment kao niz predavanja koje drže stručnjaci s područja komunikacijskog menadžmenta i srodnih disciplina. Uz „Menadžment i marketing turističke destinacije“ i „Upravljanje doživljajem u turizmu“ ovo su konceptualno i metodološki najinovativniji studiji turizma u Hrvatskoj koji su kreirani i izvode se u bliskoj suradnji s turističkim sektorom. Studentima pružaju primjenjiva znanja i vještine za aktivno i učinkovito uključivanje u radne i upravljačke procese u turizmu čineći ih tako kompetentnim kadrovima za suočavanje s turističkim izazovima.

Govoreći o važnosti cjeloživotnog obrazovanja i kontinuiranog ulaganja u razvoj ljudskih potencijala, ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je važnost prepoznavanja edukacije i usavršavanja u području turizma te što se mladima nudi širi spektar studija turizma. "Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a to potvrđuju i rezultati turističkog prometa koji ne bi bili mogući bez odličnih turističkih djelatnika koji u turizmu zaista čine ključ uspjeha te koji moraju biti dobro pripremljeni za rad i susret s turistima. Posebno mi je drago vidjeti ovako veliki broj mladih ljudi koji će po završetku studija krenuti u svoje nove poslovne pobjede i svojom inovativnošću i kreativnošću napraviti u turizmu pozitivne pomake“, dodao je Cappelli.

Ministar je na Masterclassu govorio i o destinacijskom menadžmentu te se osvrnuo na uspješnost turističke sezone u 2017. godini.

„Hrvatskoj se turizam ne događa sam od sebe, već je on rezultat sustavnog rada svih dionika turizma koji njime upravljaju te djeluju lokalno, ali razmišljaju globalno kroz destinacijski menadžment. On je jedini prihvatljivi princip nužan za razvojni iskorak svake turističke destinacije kojom se jača konkurentnost, ali i čuva održivost prostora, prirode i kulture lokalne zajednice na zadovoljstvo domaćeg stanovništva i posjetitelja“