×

CCMEP - novi ciklus certificiranja profesionalaca u kongresnoj industriji

HUPKT provodi certificiranje za koje se mogu prijaviti isključivo fizičke osobe, sudionici iz kongresne, incentive i event industrije, s minimalno dvije godine iskustva u MICE sektoru.
CCMEP radionica
CCMEP radionica
Foto: HUPKT

Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) od 2015. godine provodi vlastiti program certificiranja pod nazivom CCMEP (Certified Croatian Meetings and Events Professional). Već su dvije generacije profesionalaca uspješno završile program te je do sada 58 polaznika dobilo certifikat. U prosincu 2017. kreće treći ciklus certifikacije; prvi krug će biti održan 5. i 6. prosinca, a drugi krajem siječnja 2018. godine.

Certifikat vrijedi pet godina, nakon čega se provodi recertificiranje temeljem skupljenih edukacijskih bodova, sudjelovanjem na edukacijskim događanjima u organizaciji HUPKT-a. Programi certificiranja profesionalaca u kongresnoj industriji nisu ništa novo. U svijetu najpoznatiji CMP (Certified Meeting Professional) i CMM (Certified Meeting Manager) vrlo su zahtjevni i mogu donijeti određene prednosti ukoliko ste orijentirani na međunarodno tržište. CCMEP prvi je hrvatski certifikacijski program.

Certificiranost donosi dodatnu konkurentnost i određenu garanciju kupcima da im je pružatelj usluge profesionalac, koji svakom projektu pristupa prema pravilima struke. Prepoznat je, prihvaćen i ima potporu Ekonomskog fakulteta Zagreb (Katedre za turizam), Hrvatske gospodarske komore (Sektora za turizam) i Europske federacije kongresnih organizatora  (EFAPCO). HUPKT je ujedno i Preferred Provider za Events Industry Council (EIC) koji je prepoznao vrijednost programa i dodijelio mu certifikacijske bodove, a skupljanje bodova je jedan od koraka prema CMP certifikatu.
Iznosi certifikacijeCijene certifikacija ovise o statusu polaznika:

  • Redovni član - 2.500 kn
  • Pridruženi član (fizička osoba s min. 2 godine iskustva u MICE sektoru) - 2.500 kn
  • Pridruženi član (pravna osoba, prve dvije fizičke osobe iz tvrtke) - 2.500 kn po osobi
  • Pridruženi član (pravna osoba, ostale fizičke osobe iz tvrtke) - 5.000 kn po osobi
  • Nije član HUPKT-a (min. 2 godine iskustva u MICE sektoru) - 5.000 kn 

Doplata za ponavljanje ispita iznosi 750 kn, a doplata za administrativnu obnovu certifikata, odnosno recertificiranje 500 kn. Troškovi uključuju predavanja, materijale, izradu certifikata te ručak i piće za vrijeme predavanja.

Prijavnice i Pravilnik o certificiranju mogu se dobiti na službenoj stranici HUPKT-a. Popis dosadašnjih dobitnika certifikata CCMEP možete vidjeti ovdje.