×

Conventa Meetings Star Awards: Dubrovnik i Zagreb među najboljim kongresnim destinacijama

Hrvatski dobitnici nagrada Meetings Star Awards su Dubrovnik i Zagreb kao najbolje kongresne destinacije te Lošinjski Boutique Hotel Alhambra kao najbolji kongresni boutique hotel.
Meetings Star Awards
Meetings Star Awards
Foto: Conventa/Tina Ramujkić

U Ljubljani se od 23. do 24. siječnja 2019. održala Conventa - specijalizirana kongresna i incentive burza za srednju i jugoistočnu Europu na kojoj je nastupilo 150 izlagača iz 15 zemalja i više od 300 organizatora poslovnih putovanja iz 44 zemlje, od čega 180 inozemnih organizatora s europskog i američkog tržišta. Na burzi je ove godine održano čak 3.000 sastanaka.

Prije samog otvorenja burze, u utorak, 22. siječnja, u Kosovel dvorani u Cankarjevom domu u Ljubljani, održana je svečana dodjela nagrada Meetings Star Awards najboljim kongresnim destinacijama, hotelima i centrima. Ovo je jubilarni, deseti krug ocjenjivanja hotela, kongresnih prostora i destinacija u srednjoj i jugoistočnoj Europi na temelju istraživanja koje provodi stručni kongresni magazin „Kongres“. Ove godine, među dobitnicima su se našle i dvije hrvatske destinacije i jedan hotel.

Zagreb i Dubrovnik među najboljim kongresnim destinacijamaNajbolje kongresne destinacije u 2018. godini odabrane su u četiri kategorije, ovisno o kongresnoj infrastrukturi i zrakoplovnim vezama, odnosno broju sudionika koji mogu primiti. Tako je titulu XL destinacije, koja može primiti više od 2.000 sudionika odnio Beč.

Meetings Star Awards Zagreb

Zagreb je osvojio titulu najbolje L kongresne destinacije u srednjoj i jugoistočnoj Europi koja može primiti do 2.000 sudionika. Nagradu su direktoru Kongresnog ureda Turističke zajednice grada Zagreba, Zlatanu Muftiću, uručili Miha Kovačić, direktor Slovenskog kongresnog ureda i Gorazd Čad, suosnivač Convente. Zagreb je i u ukupnom poretku najboljih kongresnih destinacija zauzeo vrlo visoko četvrto mjesto, iza Praga, Atene i Varšave.

Meetings Star Awards Dubrovnik

Dubrovniku je pripala nagrada Meetings Star Award u kategoriji M kongresne destinacije koja može primiti do 1.200 sudionika kongresa. Gorazd Čad uručio je ovo prestižnu nagradu direktorici Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romani Vlašić ,te istaknuo kako je interes za Dubrovnik svake godine sve veći. Dubrovnik je i u ukupnom poretku dobio priznanje za izvrsnost, među deset najboljih kongresnih destinacija.

Lošinjski Boutique Hotel Alhambra – najbolji boutique kongresni hotelBoutique Hotel Alhambra, dio hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas, proglašen je najboljim hotelom u kategoriji Best Boutique Meeting Hotels u 2018. Usluge svih hotela u konkurenciji ocjenjivali su tajni gosti prisutni na kongresima, koji imaju dugogodišnje iskustvo u kongresnoj ponudi i turizmu.

Meetings Star Awards Boutique Hotel Alhambra

„Sama činjenica da smo se našli u konkurenciji s drugim europskim hotelima za nas predstavlja potvrdu prepoznatljivosti kvalitete u kongresnom turizmu i na međunarodnoj razini. Svima nama iz Jadranka hotela ovo je vrijedno priznanje za predani rad i podizanje razine ponude, čime nastojimo opravdati povjerenje svojih gostiju koji se na Lošinj vraćaju iz godine u godinu.“, istaknuo je tom prilikom direktor Jadranka hotela Rikardo Hesky.