×

Dani hrvatskog turizma 2018. održat će se u Hvaru

Listopadski susret turističkih djelatnika održat će se na najsunčanijem hrvatskom otoku, Hvaru, u gradu Hvaru koji ove godine obilježava 150 godina turističke tradicije.
Dani hrvatskog turizma 2018. održat će se u Hvaru

Ministar Cappelli danas je na svečanoj sjednici Skupštine Turističke zajednice Grada Hvara predstavio ovogodišnju destinaciju tradicionalnog susreta turističkih djelatnika, manifestaciju „Dani hrvatskog turizma“. Listopadski susret turističkih djelatnika održat će se tako na najsunčanijem hrvatskom otoku, Hvaru, u gradu Hvaru koji ove godine obilježava 150 godina turističke tradicije.

Obraćajući se okupljenima, ministar Cappelli je izjavio: „Dani hrvatskog turizma centralno su mjesto susreta, edukacije, razmjene znanja i iskustava koje iz godine u godinu pobuđuje sve veći interes dionika u turizmu i pratećih industrija. Vrijednost ove manifestacije, kao i cjelokupnog značaja turizma za razvoj zemlje, prepoznala je i Vlada RH koja posebno usmjerava aktivnosti prema razvoju kontinentalnog i otočnog turizma. Uz potporu Vlade te sinergijom javno privatnog partnerstva radimo na povećanju kvalitete turističke ponude, povećanju prihoda i interesa investitora za Hrvatsku te je samim time, uspješno ucrtavamo na svjetsku kartu turističkih destinacija. Odabirom Hvara kao perjanice hrvatskog turizma i jedne od naših najprepoznatljivijih destinacija, za domaćina ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma odajemo počast njihovoj velikoj obljetnici. Svečanim obilježavanjem 150 godina turističke tradicije, Hvarani su pokazali koliko su dobri domaćini i organizatori te me veseli zajednička suradnja na organizaciji još jednog izdanja Dana hrvatskog turizma.“

Dani hrvatskog turizma tradicionalno se održavaju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice te svake godine okupljaju više od tisuću sudionika. Ovogodišnji program Dana hrvatskog turizma donosi pregršt edukativnih predavanja, radionica i okruglih stolova vodećih domaćih i svjetskih turističkih stručnjaka, a tradicionalno će se okruniti dodjelom nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.