×

Dejan Lugonja: Kako motivirati sudionike evenata na interakciju?

Dejan Lugonja predstavlja inovativna rješenja za organizatore poslovnih događanja koje razvija hrvatsko-američki startup Festomat, a koja se temelje na NFC tehnologijama
Dejan Lugonja
Dejan Lugonja

Festomat je američki startup s hrvatskim korijenima koji svoja rješenja za registraciju i praćenje sudionika na eventima polako uvodi i na hrvatsko tržište. Na ovogodišnjoj Microsoft WinDays, jednoj od najvećih konferencija u nas, američko-hrvatska ekipa otišla je korak dalje te je u suradnji s organizatorom, agencijom MPG, razvila posebno rješenje WinCoin, koje je doživjelo veliki uspjeh te će biti implementirano i na Microsoftovoj konferenciji u Portorožu. Sve se temelji na najnovijoj NFC tehnologiji, a kako ona može pridonijeti uključivanju pasivnih sudionika i potaknuti ih na interakciju, ispričao nam je Dejan Lugonja, jedan od osnivača i izvršni direktor Festomata.

„Svoju uspješnu priču započeli smo na brucošijadi FER-a 2012. kroz ispitivanje reakcije studenata na evidenciju ulaska korištenjem NFC tehnologije (eng. near field communication). Ovo novo rješenje toliko je razveselio studenticu FER-a, da se rasplakala od oduševljenja kada joj je na ulasku dodijeljena glavna nagrada sponzora. To nas je potaknulo da od zanimljive ideje stvorimo ozbiljan proizvod pa smo se prijavili na prestižni Founder Institute. Program smo uspješno završili, a potom smo svoje rješenje za organizatore konferencija i festivala predstavili i testirali na najvećoj start-up konferenciji na svijetu LAUNCH 2013 u San Franciscu, koja je imala 6000 sudionika. Naše rješenje privuklo je pažnju američkog Microsofta i Nokije, koji su nam odlučili pomoći te su nam osigurali svu potrebnu opremu i opremili štand u San Franciscu. Od tada uspješno surađujemo i s Microsoftom Hrvatska u sklopu organizacije WinDaysa, najveće poslovno-tehnološke konferencije u regiji. Također, u suradnji s Vipnetom na prošlogodišnjim Danima komunikacija predstavili smo novu inačicu rješenja koje organizatorima omogućuje korištenje Festomat usluga i prilikom nestanka bežične mreže ili struje, što je presedan na svjetskom tržištu.“

Foto: Windays2015 / Festomat

NFC akreditacija vs. barkod
Kako zapravo sustav radi? U svakoj konferencijskoj Festomat akreditaciji nalazi se ugrađeni minijaturni čip koji se očitava modernim NFC telefonima. Sustav obavlja provjeru autentičnosti automatski unutar 0,17 sekundi, što je brže i od treptaja oka. Festomat je na globalnom tržištu konferencija i festivala prvi ponudio svoje inovativno rješenje koje se oslanja na NFC tehnologiju. U usporedbi s alternativnim rješenjima, poput barkoda ili QR-koda, ovo rješenje višestruko je brže, jednostavnije za korištenje i sigurnije. „Razočarani klijenti koji koriste barkod tehnologiju posebno nam se žale na nezgrapnost uređaja, nepouzdanost pri očitavanju barkod akreditacija i njihovo jednostavno krivotvorenje. Takvim je klijentima brzina, sigurnost rješenja te zadovoljstvo sudionika konferencije od primarnog značaja. Festomat, osim što organizatoru rješava niz nedostataka s barkodovima i QR-kodovima, omogućuje implementaciju cijelog niza novih usluga koje potiču sudionike konferencije na interakciju.“, pojašnjava tehnički direktor Stevan Mraović.

Organizatorima ovakav sustav značajno skraćuje vrijeme ulaska i omogućava propuštanje sudionika ovisno o njegovim pravima. Osim toga, sustav nudi organizatoru detaljnu analizu i uvid u sva zbivanja za vrijeme konferencije. Kroz sustav je moguće provjeriti protočnost pojedinih ulaza, trenutni broj posjetitelja na svakom dijelu eventa te dobiti informacije o svim aktivnostima i preferencijama sudionika.

WinCoin – virtualni novčići za dodatnu akciju
„Ove godine smo u suradnji s Microsoftom osmislili potpuno novi koncept pod nazivom WinCoin. Prvi u Hrvatskoj ponudili smo uslugu beskontaktnog plaćanja na konferencijama i festivalima, koja omogućuje kupnju proizvoda i usluga na eventu korištenjem NFC akreditacije ili narukvice.“ WinCoin sustav nastavak je uspješne priče beskontaktnog plaćanja koji je realiziran u zajedničkoj suradnji Festomata, Microsofta i MPG Hrvatska. WinCoin je najlakše opisati kao klub lojalnosti u kojem su sudjelovali sudionici konferencije WinDays15 sa svojim akreditacijama. Funkcionira tako da se skupljaju bodovi sudjelovanjem u raznim aktivnostima prije i za vrijeme konferencije (predavanja, ankete, ranije prijave, Facebook aktivacije, registracija, sponzorski kutak...), koji se potom mogu zamijeniti za određenu nagradu - šalicu sponzora, majicu, kišobran, kapu, kupon za pića, torbu za laptop pa sve do tableta i mobilnih uređaja. Sam koncept je prihvaćen tako dobro da se zadnji dan konferencije stvorio red već u 6 ujutro na mjestu gdje su sudionici zamjenjivali svoje stečene bodove za glavne nagrade. WinDaysi su završili s impresivnih 125 predavanja, 1.700 sudionika i preko 1.000.000 sakupljenih Wincoina.

Foto: Windays2015 / Festomat

„Sudionici su bili motivirani sudjelovati jer su osjećali da se svaki njihov angažman i aktivnost na konferenciji nagrađuje, a organizator im je pritom omogućio svakodnevno trošenje bodova ili akumulaciju uz zamjenu za neku vrijednu nagradu. Tako se, primjerice, mogla iznajmiti vožnja biciklom ili autima za golf do hotela i ostalih konferencijskih područja, a svaki posjet sponzorskom štandu ili ispunjavanje ankete bilo je nagrađeno dodatnim bodovima od strane hostese.“, opisuje događanja s konferencije Dejan Lugonja.

Još jedna novost koju je Festomat predstavio na ovogodišnjim WinDaysima bilo je korištenje virtualnih posjetnica (vizitki). Ključna prednost WinDaysa je u mogućnosti kvalitetnog networkinga jer na konferenciji imate priliku susresti i upoznati velik broj domaćih i stranih stručnjaka te napraviti prvi korak u uspostavi buduće poslovne suradnje. Za sve one koji su zaboravili svoje posjetnice, svaka akreditacija imala je na sebi mogućnost razmjene kontakata s posjetnice s mobilnim uređajima ostalih sudionika.

U suradnji s partnerom Konica Minolta, nedavno je osmišljen i realiziran novi način interakcije s posjetiteljima sponzorskih štandova. Sponzor je od sada u mogućnosti pratiti uspješnost svojih promotivnih kampanja i otvaranja novih poslovnih prilika za vrijeme trajanja konferencije. Na samom štandu evidentira se dolazak posjetitelja prislanjanjem mobilnog uređaja na njegovu akreditaciju. Organizator će zatim slučajnim odabirom izvući sretnog dobitnika iz sustava, te dobiti listu posjeta na štandu sponzora. Festomat ide i korak dalje te će uskoro ponuditi svjetskom tržištu rješenje koje sudionika postavlja još bliže organizatoru i sponzorima, koji će omogućiti sudionicima da iskoriste svoje mobilne uređaje za interaktivno praćenje novosti i događanja za vrijeme eventa, uz mogućnost komunikacije s ostalim sudionicima. Osim toga, moći će postavljati pitanja i glasati u realnom vremenu putem svojih mobilnih uređaja.

Svi oni koje smo zaintrigirali rječju i slikom te žele dodatne informacije, mogu kontaktirati Dejana Lugonju putem e-maila dejan.lugonja@festomat.hr

Foto: Windays2015 / Festomat