×

Dubrovnik najbolja kongresna destinacija srednje i jugoistočne Europe

U izboru regionalnog magazina Kongres između 71 grada srednje i jugoistočne Europe, Dubrovnik je na prvom mjestu kao najbolja destinacija u kategoriji destinacije koja može ugostiti oko tisuću kongresnih sudionika.
Dubrovnik
Dubrovnik
Foto: Pixabay

Meetings Star regionalna je nagrada za iznimna ostvarenja u kongresnom turizmu srednje i jugoistočne Europe, koju dodjeljuje međunarodni specijalizirani časopis Kongres, i to u području marketinške komunikacije destinacija, kongresa, evenata i dobavljača kongresnih usluga. Nagrada prepoznaje pojedince i poslovne subjekte koji se ističu svojom kreativnošću i znanjem, ali i mjerljivim postignućima u domeni kongresne industrije.

Uredništvo magazina Kongres i ove je godine pripremilo pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su bile procijenjene u kontekstu projekta Kongres Meetologue. Destinacije su ocjenjivane po  kriterijima prirodnih i kulturnih čimbenika, sigurnosti, opće i prometne infrastrukture, turističke infrastrukture i kongresne infrastrukture, ICCA indexa, kvalitete života i dr. Prema rezultatima tajnog glasovanja, Dubrovnik je dobio ocjenu 4,27 (od ukupno 5), te se  nalazi na vrhu tablice ispred Villacha i Klagenfurta u Austriji.

Dubrovnik je još jednom dokazao da je uspješna svjetska turistička destinacija koja se pozicionirala pri samom vrhu najboljih u kongresnoj industriji u Europi, te kao najbolja u regiji.