×

Dubrovnik ostvario rekordno tromilijunto noćenje

Povijesno ostvarenje od tri milijuna noćenja čini Dubrovnik, uz istarski Rovinj, najuspješnijom destinacijom u Hrvatskoj.
Dubrovnik; izvor: tzdubrovnik.hr
Dubrovnik; izvor: tzdubrovnik.hr

Po prvi put u povijesti grad Dubrovnik ostvario je 21. listopada tromiljunto noćenje. Prema statističkim podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika u gradu je u svim oblicima smještaja premašena je brojka od tri milijuna noćenja.

U Dubrovniku je od početka godine boravilo 818.043 turista, a jučer je zabilježeno 3.002.470 noćenja. Trenutno na području grada boravi 7.300 gostiju, što je četrnaest posto više nego u istom razdoblju prethodne godine.

Povijesno ostvarenje od tri milijuna noćenja čini Dubrovnik, uz istarski Rovinj, najuspješnijom destinacijom u Hrvatskoj. Dubrovnik je na prvom mjestu po broju dolazaka na razini cijele države - u 2013. u gradu je boravilo 733.291 gostiju, a do konca godine trebalo bi se ostvariti gotovo 900.000 dolazaka.

Povećanja od devet posto u noćenjima i dvanaestak posto u dolascima koja se evidentiraju od početka godine dovela su do realizacije povijesnih tri milijuna noćenja, a po broju dolazaka na top-listi naših gostiju predvode gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, slijede gosti iz Njemačke, Francuske, SAD–a, Hrvatske, Švedske, Španjolske, Norveške i Australije, te drugi.

Svečana proslava ostvarenja povijesnog tromilijuntog noćenja održat će se u subotu 25. listopada. Započinje konferencijom za medije gradonačelnika i predsjednika Vijeća TZ grada Dubrovnika Andra Vlahušića i direktorice Romane Vlašić, u 12 sati u palači Sponza, slijedi u 12.30 sati svečano rezanje torte „3 000 000“ na terasi Gradske kavane koja će se besplatno dijeliti posjetiteljima, a zakazan je i svečani mimohod Gradske glazbe.