×

Dubrovnik ponovno najbolja kongresna destinacija u regiji

Dubrovnik je i za ovu godinu proglašen najboljom kongresnom destinacijom u kategoriji onih koje mogu ugostiti više od tisuću sudionika, po izboru Kongres Magazina.
Dubrovnik
Dubrovnik
Foto: Pixabay

Dubrovnik je na listi najboljih kongresnih destinacija prema ocjenama stručnjaka i tog magazina već godinama, kao što je već puno puta bio i prvi, te je dobio i nagradu “Meeting Star” za iznimna ostvarenja u kongresnom turizmu regije i Europe.

Za ovu godinu ocjenjivane su 84 kongresne destinacije u regiji prema 75 kriterija, od prirodnih i kulturnih do sigurnosti, opće i prometne te turističke i kongresne infrastrukture, kvalitete života i drugog.

U tajnom glasovanju Dubrovnik je dobio ukupnu ocjenu 4,33 od mogućih 5, čime se nalazi ispred Villacha i Klagenfurta u Austriji. Osim Dubrovnika u prvih deset iz Hrvatske su još Split na 4. mjestu, Šibenik na 5., Opatija na 7. te Rovinj i Poreč na 9. i 10. mjestu.

“Dubrovnik je ovime iznova dokazao da je uspješna europska, ali i svjetska turistička i kongresna destinacija, a ovakve nagrade su rezultat zajedničkog rada turističkog gospodarstva u kongresnom segmentu, od hotelijera i specijaliziranih organizatora poslovnih skupova i događanja, do Kongresnog ureda Turističke zajednice grada Dubrovnika. Nagrada je i potvrda izvrsnosti te poticaj za daljnji rad na podizanju kvalitete kongresne ponude i Dubrovnika kao destinacije u cjelini”, ističu iz dubrovačke TZ.