×

Gala večera 'Good France' - oda francuskoj kuhinji na prvi dan proljeća

Restoran Zinfandel's s veseljem najavljuje još jednu gala večeru prožetu okusima i mirisima francuske kuhinje
Gala večera Good France
Gala večera Good France
Foto: Hotel Esplanade Zagreb

Već treću godinu zaredom restoran Zinfandel's u suradnji s Francuskim institutom i Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu sudjeluje u globalnom projektu 'Good France' koji na isti dan na pet kontinenata u više od 2000 restorana slavi francusko kulinarsko umijeće, radost dijeljenja i uživanja u vrhunskim namirnicama i inovativnim receptima.

U utorak, 21. ožujka 2017., na prvi dan proljeća u restoranima i veleposlanstvima diljem svijeta ponudit će se više od 2000 večera „Na francuski način” kako bi se odalo priznanje veličanstvenoj francuskoj kuhinji.

Gala večera 'Good France'

Restoran Zinfandel's hotela Esplanade i ove se godine odazvao i priključio globalnoj proslavi francuske kuhinje, a na prvi dan proljeća ponudit će Zagrepčanima i gostima hotela pravo kulinarsko putovanje kroz Francusku uz vrhunske šampanjce, vina, francuske šansone i autentične delicije s potpisom chefa Ane Grgić.

Večera koja objedinjuje najbolje od francuske kuhinje započinje dobrodošlicom uz čašu Veuve Clicquot šampanjca i slasne zalogaje poput kroketa od tartufa i guščje jetre, potom kruha od maslina i maslinovog ulja te klasičnog Quiche Lorrainea. Proslava se nastavlja finim rilletteom od patke uz crumble od krvavica i hrskavi baguette s kremom od češnjaka, nakon kojeg slijede puževi u Pernod umaku s puzicama i hrskavom kvinojom, dok za glavno jelo goste očekuje slasni confit od svinjske koljenice s jabukama u Calvadosu, poslužen s krumpirom i anisom. Gosti će se potom počastiti selekcijom vrhunskih francuskih sireva u kombinaciji s chutneyjem od grožđica i papra, a gurmansko putovanje kroz Francusku zaokružit će fini macaroni posluženi uz nježni mousse od malina i kremu od bosiljka.

Gala večera 'Good France'

Početak večere je u 20 sati, a cijena jelovnika od pet sljedova koja uključuje dobrodošlicu iznosi 565 kn po osobi. Uz svaki slijed ponuđena su i vrhunska francuska vina, šampanjci, liker i konjak po posebnim cijenama.

"Osobita je čast i zadovoljstvo da se restoran Zinfandel's već treću godinu zaredom našao u društvu više od 2000 svjetskih restorana koji na istu večer slave francusku gastronomiju. Obožavam francusku kuhinju, ona je tako profinjena i uvijek nadahnjuje. Vjerujem da će gosti uživati.", istaknula je Ana Grgić, chef kuhinje hotela Esplanade.