×

Grad Krk dobiva luksuzni hotel uz more

Luksuzni hotel s 35 soba i krovnim bazenom s motivima glagoljice trebao bi biti spreman za sezonu 2018. godine, a osnovni cilj investitora je razvoj Krka kao top turističke destinacije.
Luksuzni hotel planiran za 2018.
Luksuzni hotel planiran za 2018.
Foto: Degrad

Građevinska tvrtka Degrad Development Group u vlasništvu Denisa Šikljana, poznata po investicijama i izgradnji luksuznih vila i apartmana na otoku Krku, gradi luksuzni hotel u samom Krku s investicijom vrijednom 11 milijuna eura. "Radi se o dugo pripremanom projektu uz samo more u gradu Krku, s prekrasnom vizurom na stari grad, Kaštel iz 12. stoljeća i zvonik Krčke katedrale. Budući se bavimo investicijama i izgradnjom isključivo ekskluzivnih vila i apartmana, ovakav objekt sigurno je perjanica našeg dosadašnjeg rada", ističe Denis Šikljan te dodaje kako je osnovni cilj investitora bio uključiti se u razvoj Krka kao top turističke destinacije. 

Mediteranski vrtovi

Hotel će biti smješten uz lungo mare i gradsku plažu. Budući se radi o velikom pokosu terena, zamišljeno je da se mediteranski vrtovi stepenasto spuštaju prema moru. Gostima će se nuditi wellness, a la carte restoran, kao i vinski podrum s nekoliko stotina vrhunskih vinskih etiketa, kaže investitor. U ponudi će biti i whiskey i cigar bar na otvorenom te na krovu "infinity" bazen s terasom za sunčanje i razne evente. Restoran i bar će biti otvoreni za sve goste, a ne samo hotelske.

Luksuzni hotel Degrad Development Group

Pročelje hotela bit će izvedeno u drvu i betonu. Izvedbeni projekt je gotovo završen, a potpisuje ga hrvatski studio Lotus Architecti. Dodaje kako im je jako važno da objekt bude poseban i da bude u skladu s destinacijom. "Destinaciju uvelike čini arhitektura, što je vidljivo iz raznih svjetskih destinacija, i cilj nam je graditi objekte koji će našu destinaciju učiniti posebnom", ističe investitor. Tvrtka Degrad planira samostalno upravljati hotelom, uz angažman osoblja koje će educirati u sličnim objektima na Mediteranu, a usluge će pružati uz personalizirani pristup svakom gostu i njegovim željama. Denis Šikljan ne sumnja da Krk postaje luksuzna destinacija, o čemu svjedoči i velik interes kupaca za njihove ville na Krku. Također dodaje da domaćih kupaca gotovo i nemaju.

Odlična prometna povezanost

"Krk je postao jako zanimljiv turistima s juga Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke. Zanimljivi smo im zbog odlične prometne povezanosti, i to ne samo cestovne. Veliki dio vlasnika apartmana i vila stiže vlastitim zrakoplovima, zbog čega je vrlo povoljna okolnost što Krk ima međunarodnu zračnu luku. Većinu izgrađenih apartmana smo prodali, a zbog velikog interesa trenutno imamo otvorenih čak sedam gradilišta", kaže investitor, koji smatra da je ovakva hotelska investicija Krku bila potrebna, te očekuje da će im se i isplatiti.