×

ICC Sydney - najveći kongresni centar u Australiji uskoro otvara svoja vrata

Pogledajte kako će izgledati najveći i najvažniji australski centar za kongrese, konvencije, sajmove i evente - International Convention Centre Sydney, koji se otvara u prosincu 2016. godine.
ICC Sydney
ICC Sydney

Uz upečatljiv suvremeni dizajn, vodeću tehnologiju i višenamjenske prostore, novi australski kongresni centar ICC Sydney, središte je preuređenog gradskog okruga Darling Harbour. Ulaganja u destinaciju, odnosno u preuređenje gradskog naselja, koje podrazumijeva i novi luksuzni hotel s 5 zvjezdica te urbano naselje za odmor i kupovinu, iznosila su 2 milijarde funti, dok je izgradnja kongresnog centra koštala 550 milijuna funti.

ICC Sydney

ICC Sydney svoja će vrata posjetiteljima otvoriti 20. prosinca 2016. godine, a njegova ponuda uključuje najveću banketnu dvoranu u regiji, koja može primiti 3.500 sudionika, ultramodernu dvoranu u kazališnom postavu za velike kongrese, konferencije i zabavne evente koja može primiti 8.000 sudionika te 35.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. Osim toga, više od 8.000 kvadratnih metara za sastanke raspodijeljeno je u više od 70 dvorana, dok će vanjski prostor za događanja moći ugostiti i do 11.000 ljudi.

ICC Sydney

Gotovo 40 velikih međunarodnih konvencija i 50 sajmova je već rezerviralo svoje termine u ovom velikom i suvremenom centru, a predviđa se da će ovaj objekt doprinijeti lokalnom gospodarstvu prihodom od gotovo 3 milijarde funti u sljedećih 25 godina. "Kao jedan od najvećih i tehnološki naprednijih prostora na području Azije i Pacifika, ICC Sydney će biti domaćin visokoprofilnim i kvalitetnim događanjima tijekom cijele godine", rekao je Geoff Donaghy, predsjednik Uprave kongresnog centra ICC Sydney. "Jedva čekamo otvoriti vrata posjetiteljima i pokazati im objekt koji će promijeniti izgled evenata u ovome gradu.“

ICC Sydney

Kongresni centar imat će i luksuzne smještajne kapacitete za sve svoje međunarodne posjetitelje, kada se 2017. godine otvori Accorov Sofitel Sydney Darling Harbour hotel koji će imati čak 600 soba. Hotelski lanac Intercontinental Hotels Group je također najavio otvorenje novog Crowne Plaza hotela sa 160 soba, nedaleko Darling Harboura, a njegovo otvorenje se planira 2019. godine.

ICC Sydney