×

Ideja za teambuilding: Berba grožđa u vinogradu na Vuglec Bregu

Zajednički teambuilding u vinogradima Vuglec Brega nudi pregršt zabave, dobre hrane i ponešto rada - pridružite se beri grožđa i saznajte sve o spravljanju vina na tradicionalan zagorski način!
Foto: Vuglec Breg
Foto: Vuglec Breg

Jesen je pred nama, krenule su berbe grožđa po brojnim vingoradima i imanjima, usprkos lošem vremenu i višku kiše koja je ove godine utjecala na smanjene prinose grožđa. Baš zato treba požuriti i ne propustiti dan berbe na svježem zraku i u domaćoj, veseloj atmosferi. Berba grožđa može biti sjajna ideja za zajednički teambuilding, na kojemu veselja i pjesme neće nedostajati.

Jedna od idealnih lokacija za organizaciju teambuildinga u vinogradu jest Vuglec Breg, prekrasno seosko imanje obitelji Vuglec, u blizini Krapine, samo 40-ak kilometara od Zagreba.

Što vas, dakle, očekuje na berbi grožđa?
Svaka zagorska berba počinje finom domaćom rakijicom i težačkim doručkom. Doručak se poslužuje na terasi sjenice i krušne peći „pri baki Rozi“ koja se nalazi neposredno uz vinograd. Nakon doručka glavni težak beračima podijeli alat za branje grožđa - škare, posude za grožđe, pute i slično te objasni postupak branja. Veći dio berača potom kreće u vinograd brati grožđe, dok 3-4 berača ostaju kao pomoć i logistika glavnom težaku - toče gemišt beračima, pomažu kod transporta i prerade grožđa...

Vuglec Breg

Zadaci beračima naočigled izgledaju prilično jednostavno, no za njihovo dobro izvršavanje potrebno je izdvojiti dosta truda i zalaganja. Tijekom berbe glavi težak će pratiti i bilježiti trud i zalaganje svojih berača, koje će na kraju nagraditi. Ako teambuilding organizirate za više ljudi, oni se mogu podijeliti u timove te se međusobno natjecati u tome tko će brže i više oberbati grožđa. Po završetku berbe svaki berač dobiva i diplomu za sudjelovanje u „Berbi grojzdja Vuglec Breg“. Cjelodnevno druženje bit će zaliveno uživanjem i u dobroj kapljici, domaćim vinima iz podruma Vuglec Brega. Na imanju je moguće i prespavati u autohtonim zagorskim hižama nazvanim prema svojim nekadašnjim vlasnicima, a na raspolaganju su ukupno 32 kreveta, u 7 dvokrevetnih soba i 3 apartmana.

Vuglec Breg

Vinograd obitelji Vuglec prostire se na 4,5 hektara. Na njemu raste različite sorte bijelog i crnog grožđa: graševina, chardonnay, rajnski rizling, zeleni silvanac, muškat žuti, frankovka, cabernet sauvignon i pinot crni. Sudeći prema prvim rezultatima berbi, ove godine najviše vina će dati cabernet sauvignon i rajnski rizling. Berba će trajati još nekoliko tjedana, kako određena sorta bude dozrijevala, pa svi zainteresirani za zajedničko druženje u vinogradima mogu kontaktirati Vuglec Breg.