×

Importanne Resort: Poslovna događanja uz miris Mediterana i pogled na dubrovačke grebene

Debora Petrović, voditeljica kongresnog odjela Importanne Resorta, vodi nas kroz ovaj prekrasan dubrovački resort idealan za organizaciju poslovnih događanja te posebno novoobnovljeni hotel Neptun
Debora Petrović
Debora Petrović

Dubrovački hotel Neptun na Babinom kuku, svojom poviješću jedan od najpopularnijih hotela svjetski poznatog Grada, nedavno je dobio sasvim novo lice. Temeljito preuređen, donosi najnovije tehnološke inovacije u sustavima upravljanja i održivosti hotela, no Neptun je tek dio priče Importanne Resorta, koji je 2003. u vlasništvu obiteljske tvrtke hrvatskog povratnika iz Kanade dr. Cirila Zovka. Od tada do danas resort je doživio brojne preobrazbe i proširenja novim objektima, a kongresno-insentiv proizvod jedan je od najvažnijih u cjelokupnoj ponudi resorta. Od hotela Neptun, preko hotela Ariston i Royal Palma te najnovijeg Royal Princessa, gost uz morsku šetnicu može propješačiti dobrih kilometar dva, uživajući u mirisima mediteranskog bilja i prekrasnom pogledu na morske grebene. Upravo ovom dionicom provela nas je Debora Petrović, voditeljica kongresnog odjela Importanne Resorta, koja pomalo zaljubljeno priča o jedinstvenoj ponudi resorta, naglašavajući upravo nebrojene mogućnosti održavanja konferencija i kongresa, insentiva, gala večera, vjenčanja...

Importanne Hotels & Resort - Dubrovnik

Naša priča započinje davne 1961., započinje Debora, izgradnjom svima dobro poznatog hotela Neptun koji je već tada osvojio, kako Dubrovčane, tako i svoje goste. Tvrtka Importanne d.o.o. iz Zagreba na čelu s dr. Cirilom Zovkom krajem 2003. godine kupuje hotel, čime započinje sasvim novo poglavlje. Uz četiri hotela kategorija četiri i pet zvjezdica, posebno zanimanje gostiju izaziva Villa Elita, koja pruža jedinstven doživljaj luksuza. Radi se o velikom broju smještajnih jedinica, no radi koncepta gradnje i raširenosti resorta uzduž morske šetnice, gost nema dojam velikog hotela i gužve. Imamo vrlo široku publiku jer raspolažemo s više vrsta smještajnih jedinica prilagođenih različitim potrebama gostiju koji stižu s velikog broja različitih tržišta.

Idealan smo odabir za obitelji radi velikog broja apartmana s kuhinjom, ali i za goste naviknute na luksuz našeg najnovijeg hotela Royal Princess, u kojem posebno oduševljava Predsjednički apartman, koji već duže vrijeme ima svoje stalne goste. Predsjednički apartman često odabiru i mladenke koje se oduševe „walk in“ ormarom, jacuzzijem i privatnom saunom. No, apartman nerijetko posluži i za sastanke uprava tvrtki koje žele nešto više od sobe za sastanke. Cijeli kompleks jako dobro funkcionira kao cjelina. Sve naše objekte povezuje prekrasna šetnica koja vodi do poznate Uvale Lapad. Upravo tamo možete doživjeti poznati dubrovački „šušur“ jer su ljeti sve terase prepune stranih gostiju i Dubrovčana koji ponekad vole pobjeći sa Straduna.

U Importanne Resort se ulaže kontinuirano, tako da danas možemo govoriti o višegodišnjem investicijskom ciklusu koji za cilj ima kontinuirano unaprjeđenje naše ponude i usluga. Upravo je izgradnja luksuznog Royal Princess hotel sa svojom velikom kongresnom dvoranom te sedam manjih dvorana za sastanke, upotpunila i podigla kongresnu ponudu Dubrovnika na još veću razinu.

Importanne Hotels & Resort - Dubrovnik

U našem kongresnom centru najveća dvorana može ugostiti do 500 sudionika, a raspolažemo s ukupno 14 polivalentnih dvorana opremljenih najsuvremenijom audiovizualnom i tehničkom opremom. Radni prostor je osmišljen tako da je uz glavnu dvoranu osiguran i izložbeni prostor te prostor za osvježenja. Kave pauze, radni ručkovi i gala večere, često poslužene na prekrasnim vanjskim terasama, postaju savršene prilike za poslovne razgovore i upoznavanje novih poslovnih partnera. Naš kongresni odjel, zajedno s odjelom operacija, pobrinut će se da se klijenti mogu uistinu opustiti i baviti poslovnim dijelom priče, dok mi pazimo da se sve odvija prema planu.

Svake smo godine domaćin velikog broja raznovrsnih konferencijskih događanja, nastavlja Debora, a mnoge od tih tvrtki i institucija sada su već naši tradicionalni gosti. Upravo ta činjenica potvrđuje visoke standarde usluge koju pružamo. Teško je istaknuti najvažnija događanja, s obzirom na njihovu brojnost, no istaknula bih konferencije tvrtki i institucija, poput Microsofta, Siemensa, WHO-a, UNICEF-a, Coca Cole, Belupa i Instituta Ruđer Bošković, Bayera, Medtronica, Boehringer Ingelheima, Rochester Institute of Technology Croatia, itd. Trudimo se uvijek opravdati povjerenje jer smo svjesni važnosti svakog, pa i najmanjeg sastanka. Svakom detalju pridajemo veliku važnost, bez obzira je li to cvjetni aranžman na predsjedavajućem stolu, rođendan nekog od sudionika, iznenadne promjene u satnici ili posebni dijetetski zahtjevi. Jedna od meni najsimpatičnijih zgoda, a ima ih stvarno puno u mojem poslu, bio je komentar jednog visoko pozicioniranog menadžera koji je našu sobu za sastanke nazvao svojim „uredom izvan ureda“; bio je oduševljen mogućnošću da okupi suradnike oko našeg bazena kako bih ih inspirirao za što bolje poslovne ideje. I zaista, svake godine se ponovno sastaju u našem resortu!

Novo ruho hotela Neptun
Ponosni smo na izgled našeg Hotela Neptun koji je nedavno dobio „novo ruho“ i odmah pridobio pažnju odmorišnih i poslovnih gostiju. Adaptacijom su implementirana brojna inovativna tehnološka rješenja, poput instalacije pametnih hotelskih soba, energetski učinkovitih sustava grijanja i hlađenja te rasvjete niske potrošnje. Interijer soba sada u još većoj mjeri pruža maksimalnu praktičnost i udobnost. Neke od inovacija u hotelskim sobama su primjerice, ulazna vrata s povećanom zvučnom izolacijom, a kvalitetan namještaj odabran je prema ideji domaće dizajnerice interijera Velinde Mršić. Glavni arhitekt Domagoj Smodila pažljivom reorganizacijom soba i funkcionalnim rješenjima te povećanjem površine određenog broja soba postigao je je znatno bolju iskoristivost prostora te je omogućeno postavljanje dodatnih ležaja prema potrebi.

Krajem ove godine planirana su daljnja proširenja smještajnih i kongresnih kapaciteta, no Debora još ne želi otkrivati detalje novih ulaganja obitelji Zovko. Do tada, čeka ih još jedna uspješna turistička sezona, dok je ona kongresna još uvijek u punom jeku. Ne zaboravimo, sezona u Dubrovniku traje sve do polovice studenog, a upravo je kongresni turizam jedan od ključnih proizvoda koji proširuju poslovanje hotela na gotovo čitavu godinu.

Importanne Hotels & Resort - Dubrovnik