×

James Rees izabran za novog predsjednika ICCA-e

Na 57. ICCA Kongresu, održanom u Dubaiju od 11. do 14. studenog, u sklopu generalne skupštine ICCA-e, odabran je i novi predsjednik – James Rees iz londonskog ExCela.
James Rees
James Rees

57. ICCA Kongres, jedno od najprestižnijih događanja u kalendaru industrije međunarodnih skupova asocijacija, održan je u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 11. do 14. studenog, a sudjelovalo je više od 1.150 stručnjaka kongresne industrije i organizatora događanja iz gotovo 80 zemalja. Organiziran uz podršku ključnih lokalnih partnera, uključujući Dubai World Trade Center, Congress Solutions International, Emirates i Dubai Business Events - gradski kongresni ured, Kongres je okupio važne stručnjake kongresne industrije na razmjeni znanja i ideja o najnovijim trendovima u industriji međunarodnih skupova asocijacija i poslovnih događanja. Sudionici iz cijeloga svijeta okupili su se u Dubaiju kako bi doživjeli dinamičan četverodnevni program edukacija, umrežavanja i poslovnih prilika. ICCA i Dubai Business Events - gradski kongresni ured, surađivali su u stvaranju uzbudljive ponude predavanja u inovativnim formatima, posjeta najuspješnijim tvrtkama u Dubaiju i društvenog programa koji pokazuje najbolje kulturne užitke i lokalnu gostoljubivost Emirata.

ICCA Kogres 2018, Dubai

Izvršni direktor tvrtke ExCeL London, James Rees, izabran je za novog predsjednika Međunarodne udruge ICCA (International Congress and Convention Association) na Generalnoj skupštini koja se održala 11. studenog. Rees je 2012. godine izabran u ICCA Odbor, a 2017. je postao potpredsjednik. U svom govoru delegatima, Rees je rekao: "Koristit ću snage ICCA-a za poticanje inovativnosti i kreativnosti". Rees nasljeđuje Ninu Freysen-Pretorius, a pobijedio je protukandidate Erica Bakermansa i Juana Josea Garciu snažnim govorom upućenim svim delegatima. Obećao je da će biti pravi zagovornik industrije poslovnih događanja, "prvak našeg sektora koji će osigurati da vlada čuje glas ICCA-e na jeziku koji razumiju".

Nina Freysen-Pretorius je najveći dio svog oproštajnog govora iskoristila kako bi opravdala isključivanje bivšeg predsjednika Martina Sirka. Dok je isticala zahvalnost Sirkovoj dugoj službi vođenja udruge, Freysen-Pretorius je rekla da su bile potrebne drugačije vještine za vođenje ICCA-e u promjenjivim vremenima. "Naš je poslovni model morao biti ponovno procijenjen", rekla je, primjetivši kako "vještine glavnog izvršnog direktora organizacije ove veličine zahtijevaju snažno razumijevanje financija". Predsjednica na odlasku je također istaknula hitnost obnavljanja zastarjelih sustava i rekla kako su troškovi novog CRM sustava povećani daleko izvan onoga što je prvobitno dogovoreno. Zadatak je sada, rekla je, uravnotežiti financije.

U drugom dijelu Generalne skupštine, glasovanjem je izabrana Cartagena de Indias u Kolumbiji kao odredište za ICCA Kongres 2021. godine.