×

Kako dovesti poslovna događanja i dobiti posao?

Rob Davidson i Anthony Hyde autori su najnovije knjige u kongresnoj industriji, posvećenoj umijeću pridobivanja poslovnih skupova u žestokoj međunarodnoj konkurenciji
inning Meetings and Events for your Venue
inning Meetings and Events for your Venue

Roba Davisona ne treba posebno predstavljati. Jedan od vodećih europskih stručnjaka za kongresnu industriju, predavač event managementa na londonskom sveučilištu Greenwich Business School, uz pomoć Anthony Hydea, voditelja poslovnih skupova u Barbican centru, objavio je novu knjigu namijenjenu svima koji posluju u međunarodnom kongresnom okruženju (Winning Meetings and Events for your Venue). Konkurencija između destinacija, kongresnih ureda, hotela, kongresnih centara i ostalih nikada nije bila veća, a proces pridobivanja poslovnih događanja nikada nije bio teži. Upravo zato ova će knjiga pružiti vrlo korisne smjernice i alate kako pridobiti velike, a i one manje skupove te nadmašiti konkurenciju.

Širom svijeta svakodnevno se grade ili obnavljaju novi kongresni centri, hoteli i ostali prostori za organizaciju događanja, poput fakulteta, muzeja, kazališta i sl. Njihovi odjeli prodaje i marketinga pokušavaju puniti prostore sa što više događanja, no do sada nije postojalo mjesto sa struktuiranim informacijama o tome kako privući organizatore evenata, dobiti posao i zadržati ih lojalnima. Ova knjiga nudi niz tehnika, primjera iz prakse i zapravo funkcionira kao vodič u navedenom procesu.

Neke od tema su: osnovni prodajni i marketinški alati u kongresnoj industriji, od tradicionalne direktne prodaje, do korištenja društvenih mreža, izlaganja na sajmovima i organiziranja uspješnog site inspectiona. Prati ih velik broj primjera iz prakse te savjeti direktora prodaje kongresnih prostora iz Velike Britanije i svijeta o tome što zapravo funkcionira. Na kraju svakog poglavlja nalazi se kviz, kako bi se čitatelji uvjerili da su razumjeli štivo.

Knjigu možete nabaviti na Amazonu po cijeni od 30-ak funti.