×

Katalog Neodoljiva Hrvatska u Termama Tuhelj

Na svom putu po muzejima Hrvatskog zagorja, impozatan katalog 'Neodoljiva Hrvatska', izložen je od 09. do 11. travnja u Termama Tuhelj
Katalog Neodoljiva Hrvatska u Termama Tuhelj

Najveći turistički katalog na svijetu pod nazivom Neodoljiva Hrvatska, širine 1398 mm, visine 1650 mm, težine 70 kg te na 378 stranica i 900 kvadrata papira opisuje sve važne segmente Hrvatske, od identiteta i gospodarstva do posebnih oblika turizma, prirodnih ljepota, sportskih uspjeha i nacionalnih manjina. Kandidiran je i za ulazak u Guinness knjigu rekorda.

Uz potporu Krapinsko zagorske županije i Muzeja Hrvatskog zagorja, katalog je započeo turneju po Hrvatskoj u dvorcu Oršić, Muzeju seljačkih buna. Predstavljen je javnosti i u Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini. Prilikom godišnje UHPA Skupštine i stručnih edukacija u Termama Tuhelj, katalog Neodoljiva Hrvatska izložen je u Tuheljskim toplicama kao atrakcija za mnogobrojne sudionike, turističke djelatike iz regije i goste Termi Tuhelj.

Katalog je od 11.04. izložen u Klanjcu, u Franjevačkom samostanu uz vrijedne sarkofage koji se ubrajaju među najljepše primjerke ranobaroknih radova bečkih majstora, koji su radili sarkofage za Habsburšku carsku obitelj. Malo tko u Hrvatskoj zna za vrijednosti izložene u samostanskom podrumu u Klanjcu, a pobuđuju iznimnu pažnju posjetitelja iz cijelog svijeta. Predstavljanje kataloga Neodoljiva Hrvatska održat će se u samostanu 16.04. u 19:30 i bit će otvoreno za javnost.

Nakon Klanjca, katalog će biti izložen u Kumrovcu, u staroj školi etno sela. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže događanju i saznaju zanimljive informacije i tajne koje čuva Franjevački samostan tri stoljeća.

 Više o cijelom projektu pročitajte ovdje.