×

Kreće prvo hrvatsko certificiranje kongresnih profesionalaca

Udruga HUPKT na 4. Forumu kongresne industrije, koji se održava 3. prosinca u Zagrebu, kreće s projektom certificiranja kongresnih profesionalaca. Želite i sami dobiti titulu CCMEP? Saznajte više!
Foto: Depositphotos
Foto: Depositphotos

Hrvatska udruga profesionalaca u kongresnom turizmu (HUPKT) na ovogodišnjem Forumu kongresne industrije, koji se 3. prosinca održava u zagrebačkom hotelu Palace, predstavit će prvi hrvatski program certificiranja profesionalaca kongresne industrije CCMEP (Certified Croatian Meetings and Events Professional). Program je nastao na temelju nekoliko međunarodnih programa, uključujući one iz susjednih zemalja, SAD-a, Poljske i Velike Britanije, no prilagođen je uvjetima hrvatskog tržišta i poslovnim ciljevima domaćih profesionalaca. Na njemu je radna grupa radila više od godine dana, a titulu CCMEP moći će dobiti isključivo fizičke osobe, sudionici iz kongresno-insentiv-event industrije, s minimalno dvije godine iskustva, i to nakon odslušanih predavanja i položenog ispita. Certifikat će vrijediti pet godina, nakon čega se radi recertificiranje temeljem sakupljenih edukacijskih bodova, sudjelovanjem na edukacijskim događanjima u organizaciji HUPKT-a.

Cijena certificiranja za redovne i pridružene članove Udruge (fizičke i pravne osobe) iznosi 1.500 kn po osobi, a za ne-članove 4.000 kn po osobi, uz mogućnost uplate u tri rate. Detalje možete pronaći u Pravilniku o postupku certificiranja profesionalaca u kongresnom turizmu, koje možete dobiti na zahtjev.

„Certificiranost donosi dodatnu konkurentnost i određenu garanciju kupcima da im je pružatelj usluge profesionalac, koji svakom projektu pristupa prema pravilima struke. Prepoznat je i prihvaćen i od javnog sektora, od kojeg imamo potpunu podršku. Udruga provodi aktivnosti odnosa s javnošću, kojima će se pozicionirati i posebna kvaliteta koju donosi budući certifikat, a na svakom će članu biti mogućnost da pojedinačno kapitalizira posjedovanje certifikata, prije svega stručnim radom i izvrsnošću u poslovanju te direktnim aktivnostima tržišnog komuniciranja.“, pojašnjava dopredsjednik Udruge Ranko Filipović

Još samo par dana do Foruma!
Forum kongresne industrije godišnje je okupljanje kongresne struke, u organizaciji HUPKT-a, u sklopu kojega se dodjeljuje i nagrada Ambasador hrvatskog kongresnog turizma u nekoliko kategorija. Prilika je to i za poslušati zanimljiva predavanja međunarodnih stručnjaka iz industrije, a ove godine to su dva renomirana gosta. Prvi je Paul Kennedy iz Velike Britanije, koji će sudionike upoznati sa stanjem na MICE tržištu Velike Britanije, dok je poseban gost Foruma Padraic Gilligan, predavač i vlasnik irske konzultantske agencije Sool Nua.

Program Foruma
09:30 Okupljanje i registracija
10:00 Otvaranje Foruma 2015.
10:15 Pregled aktivnosti HUPKT-a u 2015. i plan rada u 2016. godini
10:30 Stanje na MICE tržištu UK (Paul Kennedy, Kennedy Integrated Solutions, UK)
10:50 Predstavljanje projekta Kisikura
11:00 Stanka za osvježenje
11:30 Dodjela godišnjih nagrada „Ambasador hrvatskog kongresnog turizma“
12:00 Tema: „Utjecaj kongresno-incentive industrije na destinaciju“, prof. dr. Oliver Kesar, Ekonomski fakultet Zagreb, Katedra za turizam i Padraic Gilligan, SoolNua, Irska
Zatvaranje Foruma i druženje uz domjenak

Službene prijave na Forum su zatvorene, no ukoliko želite sudjelovati, možete se javiti na e-mail info@cmpa.eu