×

Krenule prijave za novi ciklus CCMEP certificiranja

Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) krajem 2015. godine članovima kongresno-insentiv-event industrije predstavila je prvi nacionalni program certificiranja– CCMEP (Certified Croatian Meetings and Events Professional). U proteklom vremenu dvije generacije polaznika uspješno su završile program, a u prosincu ove godine kreće novi ciklus certificiranja.
HUPKT CCMEP
HUPKT CCMEP
Prvi dio novog certifikacijskog cikusa započinje 5 i 6. prosinca 2017., dok će se drugi dio, uključujući ispit, održati u siječnju 2018. Za certificiranje se mogu prijaviti individualci (fizičke osobe) iz iz kongresno-insentiv-event industrije, s minimalno dvije godine iskustva u sektoru. HGK potpomaže projekt pa za prvih 5 sudionika koji se prijave za certificiranje cijena iznosi 2.000,00 kn po osobi.

U izradi certifikacijskog programa sudjelovala je grupa stručnjaka iz svih segmenata kongresne industrije, a voditeljica programa Aleksandra Uhernik Đurđek kaže kako su postignuti osnovni ciljevi - podizanje digniteta profesije event managera, bolja prepoznatljivost i valorizacija na specifičnom tržištu te olakšavanje međusobne komunikacije. Certifikat donosi presjek znanja iz područja planiranja i organiziranja poslovnih skupova iz različitih profesionalnih perspektiva. Donosi dodatnu konkurentnost i određenu garanciju kupcima da im je pružatelj usluge profesionalac, koji svakom projektu pristupa prema pravilima struke. Također olakšava komunikaciju i suradnju među raznim partnerima na tržištu zbog boljeg uvida u način poslovanja, formiranja ponuda, nastupa na tržištu, operacija i sl. 

Popust za najbrže:
za prvih 5 sudionika koji se prijave za certificiranje cijena iznosi 2.000 kn po osobi!

Hrvatski CCMEP nositeljima može biti korak ka najpoznatijim međunarodnim certifikatima - CMP (Certified Meeting Professional) i CMM (Certified Meeting Manager), koji su vrlo detaljni i zahtjevni, vremenski i cjenovno, stoga često i nedostupni. HUPKT je, naime, Preferred Provider u Hrvatskoj za Events Industry Council, te je stoga program CCMEP dobio certifikacijske bodove, a sakupljanje bodova je jedan od koraka prema CMP certifikatu.
 
CCMEP u praksi – iskustva polaznika
Jadranka Čubrić Drnjević iz Kongresnog ureda Turističke zajednice grada Zagreba odlučila se na certificiranje jer to vidi kao odličan način provjere i nadopune znanja te učenja detalja o poslu kroz teoriju i praksu. Navodi da joj je certificiranje pomoglo da bolje spozna s čime se sve npr. PCO & DMC agencije bave kako bi se realizirali projekti na kojima često zajedno surađuju. To vidi i kao odličnu priliku i  mjesto susreta djelatnika s područja kongresno-insentiv industrije. „Svakako bih preporučila CCMEP kolegama iz event industrije jer je lijepo družiti se i razmjenjivati iskustva“, dodaje Čubrić Drnjević.
 
Oznaku CCMEP do sada je dobilo 58 polaznika programa, a jedna od njih je i Silva Ušić iz agencije Penta PCO. „Certificiranje je bilo 'must have' i to je svakako nešto što svaki ozbiljni komercijalist u turizmu želi imati. Znanje koje je kompilirano u CCMEP priručniku nam je osvježilo znanje, ali ne mogu reći da me je nečemu novome naučilo, možda zato što sam 30 godina u turizmu i nikad se nisam previše bavila teorijom, već isključivo praksom. To je kao kad ne možete u svako doba dana i noći točno definirati što je 'present simple', ali ga svakodnevno koristite na savršen način.“, govori Silva.
 
„Certifikat koji smo obznanili na način da ga imamo u potpisu maila ili ako stavimo zastavicu na izlagački stol na sajmu, svakako navodi strane partnere da smo ovlašteni baviti se poslom kojeg radimo, ali ne mora nužno značiti da mi je pridonijelo u poslu niti me razlikuje od drugih kolega. Tim više što su isti certifikat dobili kolege koji su možda tek dvije godine u poslu i ni približno ne mogu  imati isto znanje, tj. iskustvo. Svakako bih preporučila certificiranje kolegama u kongresnoj i event industriji, ali bih pri tome željela postaviti neke strože prijemne kriterije baš zbog gore navedenog razloga.“, zaključuje Silva Ušić.
 
Za pravilnik i prijavnicu, kao i sve detaljnije informacije, kao i prijave, obratiti se možete na adresu HUPKT-a.