×

London i Pariz udružuju snage u zajedničkoj turističkoj promociji

U ozračju terorističkog napada i Brexita, London je udružio snage s nekadašnjim glavnim rivalom, Parizom. Dan prije službenog početka Brexita objavljen je zajednički plan turističke promocije.
London, Photo: Pixabay
London, Photo: Pixabay

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan i gradonačelnica Pariza, Anne Hidalgo, predstavili su 28. ožujka plan poslovne i turističke suradnje koja će imati za cilj u oba grada privući više međunarodnih posjetitelja i pomoći kompanijama sa sjedištem u Londonu i Parizu proširiti se na nova globalna tržišta. Ovom suradnjom će se London i Pariz, po prvi puta, zajedno promovirati inozemnim posjetiteljima dok će novi program poslovne dobrodošlice potaknuti i olakšati protok trgovine i ulaganja između dvaju gradova.

Ova najava je objavljena dan prije nego će u Velikoj Britaniji službeno započeti formalni proces povlačenja iz Europske unije.

Zajednička turistička promocija dvaju velikih gradova, koje su u posljednje vrijeme potresli teroristički napadi, bit će plasirana 2018. godine, a fokusirat će se na ključne faktore koji privlače strane goste, kao što su kultura i povijesna baština. Poslovni program Pariz-London Business Welcome će ponuditi poslovne poticaje, uključujući snižene cijene smještaja i Eurostar cijene željezničkog prijevoza kako bi se potaknula trgovina između dvaju gradova.

U izjavi o zajedničkim inicijativama, gradonačelnik Sadiq Khan je istaknuo: „London i Pariz su dva najznačajnija grada na svijetu i ovakvim ujedinjavanjem snaga možemo postići jako puno. Nikad ne podcjenjujte nevjerojatne rezultate koji mogu proizaći iz poslovne suradnje dvaju gradova. Naši dragi prijatelji u Parizu, ali i diljem kontinenta, svjesni su da bliska suradnja uvijek donosi obostranu korist."

„Pariz i London dijele zajedničke vrijednosti i volju”, rekla je pariška gradonačelnica Anne Hidalgo. „Želimo biti atraktivne destinacije za tvrtke diljem svijeta. Od kada je za gradonačelnika izabran Sadiq, naša dva grada bolje surađuju. Razvijamo nove planove i nove projekte. Sve ove inicijative stvorit će radna mjesta, aktivirati turizam i gospodarski rast i razvoj. To je vrlo pozitivna suradnja koju Brexit neće promijeniti."