×

Lonely Planet izabrao Zagreb za top europsku destinaciju

Jedan od najprestižnijih svjetskih turističkih vodiča, Lonely Planet, izabrao je Zagreb za najpoželjniju i najuzbudljiviju, ali nedovoljno istraženu europsku destinaciju u 2017. godini.
Zagreb
Zagreb
Foto: Pixabay

Zagreb je, prema tom izboru, pobijedio u konkurenciji od deset gradova koji imaju što pokazati, ali su često podcijenjeni i nedovoljno poznati među turistima. Ono što im se svidjelo u Zagrebu su osunčani trgovi austrougarskog štiha, trgovi ispunjeni ljudima koji piju kavu, zagrebačku arhitekturu, uličnu umjetnost i urbanu obnovu.

U objašnjenju priznanja, stručnjaci Lonely Planeta ističu kako je Zagreb nerijetko u sjeni razvikanih gradova na obali Jadrana, ali i kako se radi o metropoli koju definitivno treba upoznati. Zagreb vide kao grad koji je istvoremeno kozmopolitski i alternativan, a ističe se i da je vrlo dostupan jer nikad nije bilo povoljnije i lakše doći do glavnog grada Hrvatske zahvaljujući i novoj zračnoj luci "Franjo Tuđman".

Drugo mjesto na listi zauzela je švedska pokrajina Gotland, treća je španjolska Galicija, četvrti sjever Crne Gore, a peti britanski Leeds. Slijede portugalski Alentejo, sjeverna Njemačka, Moldavija, ciparski Pafos i francuski Le Havre.