×

M&I Forum Edinburgh: Sandra Kunica iz Rixos Libertasa dobila nagradu Leading Sales Professional

M&I Forum održan je početkom srpnja u Edinburghu, dok se Private Autumn Forum priprema za jesen u Dubrovniku. Forumi su sve popularniji prodajno-marketinški alat u kongresnoj industriji.
Sandra Kunica; foto: M&I Forum
Sandra Kunica; foto: M&I Forum

Međunarodni forumi, kao manje, specijalizirane burze na kojima se sastaju kupci i dobavljači, uz sajmove i radionice, sve su popularniji način b2b prodajno-marketinških aktivnosti sudionika u kongresno-incentive industriji. Prema iskustvima hrvatskih izlagača, često su bolje organizirani od velikih sajmova i burzi, s kvalitetnijim i usko profiliranim kupcima. Organiziraju se u najboljim kongresno-incentive destinacijama svijeta pa su ujedno prilika za upoznavanje sudionika s ponudom destinacije te, osim unaprijed dogovorenih sastanaka, uključuju niz društvenih i turističkih događanja u gradu domaćinu, odnosno mogućnosti za neslužbeno druženje i umrežavanje kupaca i izlagača.

Jedan od vodećih takvih foruma, M&I Forum (Meeting and Incentive Forums), održan je od 29. lipnja do 3. srpnja u škotskom Edinburghu. Uz Glasgow, Ediburgh zadnjih godina postaje sve posjećenije odredište organizatora poslovnih događanja, a M&I Europe Summer Forum ugostio je 400 sudionika kongresne industrije iz svih krajeva Europe. Iz Hrvatske je sudjelovalo nekoliko dubrovačkih, splitskih i zagrebačkih hotelijera, većinom hotelskih lanaca s konkurentnom kongresnom ponudom. Osim 50-ak sastanaka s visoko zainteresiranim kupcima za svoje destinacije, u nekoliko dana imali su priliku upoznati znamenitosti i kulturnu baštinu Ediburgha, razne mogućnosti za organizaciju konferencija, sastanaka i incentiva, kušati najbolje škotske delicije i viskije te sudjelovati na teambuilding programima.

M&I Forum Europe Summer 2015 - Edinburgh

Najbolje ocijenjeni sudionici
Na svečanoj gala večeri organizator je proglasio dobitnike nagrada Leading Sales Professional i Most Valuable Buyer, a riječ je o najbolje ocijenjenim sudionicima ovog izdanja Foruma. Naime, nakon svakog sastanka, kupci su imali obvezu ocijeniti prodajne prezentacije izlagača. U žestokoj konkurenciji predstavnika hotelijera i agenata iz različitih destinacija, jednu od nagrada dobila je Sandra Kunica, voditeljica prodaje hotela Rixos Libertas Dubrovnik. Sandra je, zajedno s Cristinom Nugas iz portugalske agencije No Limits najbolje ocijenjeni izlagač, dok su nagrade za najbolje kupce pripale Patriciji Fontán iz španjolskog Bestours Events i Katherini West iz britanskog 2events.

Private Autumn Forum u Dubrovniku
M&I Forums organiziraju se od 2006. godine, kao brend britanske agencije Worldwide Events, u vlasništvu turističke, event i medijske kompanije Big Worldwide. Već je poznat datum idućih Foruma koji će se održati do kraja ove i iduće godine u Europi, Americi, Perzijskom zaljevu i Indiji. Jedno od sličnih događanja - Private Autumn Forum - održat će se od 13. do 17. rujna 2015. prvi put u Hrvatskoj, zahvaljujući članstvu našeg hotela Rixos Libertas u mreži Great Hotels of the World, organizatora ovog događanja. Dubrovnik će posjetiti stotinjak sudionika iz Europe, te će se, između ostalog, upoznati i s ljepotama mediteranskog bisera, naše najpoznatije destinacije na svjetskom kongresno-incentive tržištu.

M&I Forum Europe Summer 2015 - Edinburgh