×

Ministar turizma na Destinacijskom forumu u Zadru

Na konferencij Destinacijski forum Zadar 2016: Brendiranje i komunikacija, koji se održava u Arsenalu u Zadru, 18. i 19. svibnja 2016. godine sudjelovao je i ministar turizma Anton Kliman
Anton Kliman; Foto: zadarski.hr, Zvonko Kucelin
Anton Kliman; Foto: zadarski.hr, Zvonko Kucelin

Ministar turizma Anton Kliman jučer je sudjelovao na Destinacijskom forumu u Zadru, o brendiranju i komunikaciji, održanom pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

„Hrvatska je danas prepoznatljiva destinacija koja ostvaruje zaista zavidne turističke rezultate, ali još su važnija ulaganja u sektor od kojeg se može ostvariti još puno više. Turizam više nije samo sunce i more, gosti danas traže drugačiji, autentični doživljaj. Kako bismo držali korak s konkurencijom i na nekim tržištima bili prvi, moramo se promovirati ciljano i efikasno, odnosno promovirati naše turističke proizvode tražene na tim tržištima te je stoga destinacijski menadžment ključ razvoja hrvatskog turizma“, rekao je ministar Kliman.

Upravo to pretpostavlja Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, kroz poboljšanja efikasnosti destinacijskog upravljanja na lokalnoj i regionalnoj razini te koordinaciju nacionalne turističke politike s razvojem destinacijskih proizvoda. Tako se Hrvatska odnedavno promovira kao destinacija puna života, odredište privlačno tijekom cijele godine.

„Naš cilj je da Hrvatska postane jedna od 20 najkonkurentnijih turističkih destinacija, a kako bi to ostvarili moramo stvarati posebne proizvode te se na taj način razlikovati i istaknuti na tržištu“, naglasio je ministar Kliman, koji je sudjelovao i na skupštini Otočnog sabora kao izaslanik predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića.

Na skupštini Otočnog sabora ministar Kliman je naglasio da će Ministarstvo turizma učiniti sve da se poveća turistički promet, turistička potrošnja i investicije u turistički sektor na otocima, kao i da se omogući lakši plasman otočkih proizvoda do europskog stola. Upravo stoga, Ministarstvo turizma je u aktualni javni poziv Konkurentnost turističkog gospodarstva uvrstilo potpore promociji otočnih proizvoda, pri čemu će se dodjeljivati do 50 tisuća kuna za projekte opremanja prodajno-izložbenih prostora u ugostiteljskim objektima na otocima za proizvode s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“, kao i za tematske rute ili kreiranje i provedbu paket aranžmana s ovom temom.

„Cilj nam je plasman otočnih proizvoda koji su na temelju propisanih kriterija izvrsnosti, izvornosti i tradicije dobili oznaku „Hrvatski otočni proizvod“, kako bismo i na taj način prezentirali hrvatski turizam, našu tradiciju, kvalitetu i ponudu. Ponuda se treba svakako prezentirati stranim turistima, ali i domaćima, radi čega Ministarstvo turizma radi na programu povećanja domaćeg turističkog prometa te domaće turističke potrošnje“, istaknuo je ministar Kliman.

Na kraju radnog posjeta ministar Kliman susreo se sa županom Zadarske županije Stipom Zrilićem, s kojim je razgovarao o turističkom razvoju županije te turističkim razvojnim projektima.