×

Naučite kako uspješno organizirati event!

Jednodnevni seminar naziva „Kako uspješno organizirati event“ autorice Ane Rakić ponajprije je namijenjen tvrtkama, i to osobama u PR, HR, marketing odjelima, poslovnim tajnicama, voditeljima ureda i odjela te direktorima
Ana Rakić
Ana Rakić

Ana Rakić, vlasnica turističke i DMC agencije Jagma, odlučila je svoje višegodišnje iskustvo u organizaciji različitih vrsta poslovnih događanja podijeliti s javnosti te je osmislila edukativni seminar za sve one koji žele unaprijediti svoja znanja iz područja organizacije poslovnih sastanaka, konferencija, insentiva i sl. Jednodnevni seminar naziva „Kako uspješno organizirati event“ ponajprije je namijenjen tvrtkama, i to osobama u PR, HR, marketing odjelima, poslovnim tajnicama, voditeljima ureda i odjela te direktorima - svima onima koji su svjesni važnosti utjecaja dobrog eventa na njihovo poslovanje. Prije svega naučit će kolika je važnost dobrog planiranja te kako sigurno nastupiti  pred dobavljačima. Stoga su neke od tema koje seminar obrađuje planiranje i postavljanje ciljeva eventa, motiviranje publike, komunikacija s publikom i dobavljačima, konkretni koraci koje treba poduzeti u realizaciji, logistički zadaci te mjerenje uspješnosti eventa.

Ana Rakic - Jagma - event

„Seminar je potekao iz čistog iskustva. Pripremajući sadržaj, došla sam do zanimljivih zaključaka koji su se daljnim istraživanjima povezala u zaokruženu priču.“, govori Ana, a na upit o tome je li nakon završene edukacije organizatorima korporativnih evenata uopće potrebna stručna pomoć agencije, dodaje: Tvrtke angažiraju agencije iz različitih motiva: nekada se radi o nedostatku vlastitih resursa, a nekada žele stručnu pomoć, u vidu brzog rješavanja potencijalnih problema u tijeku organizacije, u čemu se iskusne agencije odlično snalaze.“

Ana Rakic - Jagma - event

„Odluka o tome hoće li se angažirati agencija ili će se organizirati event u vlastitom aranžmanu dolazi od managementa. Neki organizatori su svjesni prednosti koje će imati pred sudionicima skupa, ako on bude profesionalno organiziran od strane agencije. Dobro organiziran skup je odlična reklama za tvrtku, za sve dobavaljače, za destinaciju. Najčešči problemi i izazovi s kojima se event manageri susreću, po Aninom mišljenju, su nedostatak znanja i iskustva te nerazumijevanje u komunikaciji s raznim dobavljačima. Početnici u organizaciji zanemare ili teško mogu procijeniti trajanje pojedinih koraka. I tako se krenu nizati problemi, sve kasni, neki koraci se zanemare. Ako se u pola organizacije uključi agencija, tada se dobavljačima mijenjaju uvjeti, organizator otkriva da postoje troškovi na koje nije računao, da je naručio koktel ručak, a ne klasično posluživanje, da autobus ne vozi istom brzinom kao i osobni automobil po autocesti, da određene vrste evenata imaju svoje zakonitosti, a  one imaju svoju cijenu, itd. Organizatori i dobavljači se trebaju razumjeti, tj. trebaju govoriti istim jezikom. Što je više dobavljača uključeno, to je veća potreba za dobrom komunikacijom sa svima njima.

Ana Rakic - Jagma - event

Ovo je prvi seminar ovog tipa i tematike na našem tržištu. Traje pet sati, cijena mu je 1.200 kuna + PDV, a polaznici na kraju dana dobivaju skriptu o organizaciji evenata. Ana Rakić iza sebe ima više od 200 samostalno organiziranih evenata, preko 20 godina radnog iskustva u prodaji i organizaciji, a zadnjih 9 godina vodi vlastitu tvrtku za organizaciju poslovnih događanja. Osim formalnog obrazovanja u turizmu, pohađala je seminare međunarodnih praktičara u kongresnoj industriji, Linde Pereire i Garyja Grimmera,  te ponosno ističe status praktičara NLP-a.

Svi zainteresirani za seminar mogu se javiti na e-mail ana.rakic@jagma.hr