×

Nove sezonske linije Croatia Airlinesa

Nacionalni avio prijevoznik Croatia Airlines uvodi nove sezonske linije za Stockholm, Bukurešt, Helsinki i Oslo te će ove godine izravno letjeti u 39 odredišta u 24 europske države.
Croatia Airlines
Croatia Airlines
Foto: Duško Marušić

Prigodna svečanost, kojom je obilježeno ovogodišnje širenje mreže odredišta hrvatskoga nacionalnog prijevoznika, održana je na novom putničkom terminalu uoči prvoga leta Croatia Airlinesa na liniji Zagreb – Stockholm. Zrakoplovi Croatia Airlinesa do sredine listopada ove godine izravno će povezivati Zagreb i švedsku prijestolnicu tri puta tjedno - utorkom, petkom i nedjeljom.

Osim u Stockholm, zrakoplov Croatia Airlinesa prošli je tjedan prvi put u povijesti tvrtke poletio za Bukurešt. Na toj liniji putnicima su do sredine listopada na raspolaganju također tri leta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom. Pored toga, Croatia Airlines je 21. svibnja započeo izravno povezivati Zagreb s još dvije europske metropole: Helsinkijem i Oslom. Sezonski letovi u finski glavni grad planirani su utorkom, četvrtkom i nedjeljom ujutro, a iz Zagreba u Oslo u iste dane u poslijepodnevnim satima. 

"Sretni smo što smo putnicima iz Hrvatske mogli ponuditi još kvalitetniji izbor putovanja. U našu mrežu odredišta već drugu godinu zaredom uključujemo četiri atraktivna europska odredišta, a ove godine naglasak je na skandinavskom tržištu. Zbog novih linija i većeg broja letova očekujemo rast putničkog prometa za oko 7 posto, što će istodobno pridonijeti i uspješnijem poslovanju MZLZ-a", rekao je tom prilikom izvršni direktor Croatia Airlinesa za operativne poslove Krešimir Vlašić.

"Povećanje broja linija i izravnih destinacija iz Zagreba svakako je značajan doprinos i povećanju prometa zračne luke, ali i pozicioniranju Zagreba kao atraktivne destinacije. Zadovoljstvo nam je istaknuti da je ovo samo još jedan korak u novoj razvojnoj fazi poslovanja zračne luke, koja je započela otvaranjem novog putničkog terminala Franjo Tuđman", naglasio je Član Uprave MZLZ-a David Gabelica.

Ove će godine zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti u 39 odredišta u 24 europske države, a na vrhuncu sezone obavljat će 105 letova dnevno. Zbog očekivanog rasta putničkog prometa, u zrakoplovima te tvrtke ove godine očekuju rekordnih dva milijuna putnika.