×

Novi hotel Orlando na Dubrovačkoj rivijeri od 2015. posluje pod brendom Sheraton

Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. i Starwood Hotels & Resorts Worldwide potpisali su ugovor kojim je hotel Orlando postao dio prestižnog svjetskog hotelskog brenda te od 2015. posluje pod imenom Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel
Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel
Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel

Uz nazočnost ministra turizma Darka Lorencina, predstavnika Dubrovačko neretvanske županije, Općine Župa dubrovačka, Starwood Hotels & Resorts Worldwide te  ostalih uzvanika iz javnog i privatnog sektora, Anđelko Leko, predsjednik Uprave HUP-a Zagreb, većinskog vlasnika društva Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. i predsjednik Nadzornog odbora Hotela Dubrovačka rivijera, najavio je potpisivanje ugovora koji predstavlja završni korak prema dovršetku jednog od najznačajnijih projekata ulaganja u hrvatskom turizmu i gospodarstvu općenito.

Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. i Starwood Hotels & Resorts Worldwide potpisali su ugovor kojim je hotel Orlando postao dio jednog od najprestižnijih svjetskih hotelskih brendova. Hotel će od otvorenja koje će uslijediti uoči turističke sezone 2015. godine poslovati pod imenom Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel. Ugovor su potpisali Robert Koren, potpredsjednik Starwooda za regiju EMEA i Kristian Šustar, predsjednik Uprave Hotela Dubrovačka rivijera d.d.

Hotel Orlando 2015

Anđelko Leko, predsjednik Uprave HUP-a Zagreb, prije potpisivanja ugovora je istaknuo: „Upravo je ovaj partnerski odnos HUP-a Zagreb s jednom od najvećih svjetskih hotelskih kompanija značajno utjecao na razvoj hotelijerstva, ne samo u gradu Zagrebu, već i na nacionalnoj razini. Činjenica je da, nakon što smo koncem prošle godine obnovili ugovore za brandove Westin i Sheraton u Zagrebu, ovim ugovorom nastavljamo svoj odnos koji će u konačnici dugo trajati i koji potvrđuje čvrsto partnerstvo i dijeljenje vizije razvoja hotelijerstva HUP-a Zagreb i Starwooda. Zajednički dijelimo načela najviše razine kvalitete u razvoju hotelijerstva i usmjerenosti na gosta, koji je kod nas uvijek na prvom mjestu“. 

Nastavak suradnje započete prije 25 godina
Uspješna suradnja između dvije kompanije, koja traje gotovo 25 godina, započela je 1991. godine, kada je HUP-Zagreb d.d.  potpisao prvi ugovor o upravljanju s međunarodnom hotelijerskom korporacijom za brand Sheraton, te je na taj način predstavio Starwood Hotels & Resorts Worldwide hrvatskom tržištu.

S današnje pozicije dovođenje branda Sheraton u Zagreb i Hrvatsku početkom devedesetih godina može se ocijeniti vizionarskim. Naime, tim poteznom HUP ZAGREB je direktno utjecao na prepoznatljivost grada i države u Europi i svijetu u vremenima kada je to bilo najpotrebnije. Čvrsta suradnja vodeće nacionalne i vodeće globalne hotelijerske kompanije uspješno se nastavlja, što potvrđuje dovođenje branda Sheraton u našu vodeću turističku destinaciju - Dubrovnik. Globalna prepoznatljivost Starwoodovih brandova dodatno će doprinijeti pozicioniranju Dubrovačke rivijere na međunarodnom turističkom i poslovnom tržištu.

Anđelko Leko je izjavio kako je “upravo prepoznatljivost Starwoodovih brandova, uz kontinuirani razvoj i stručnost kadrova HUP-a Zagreb, između ostalog doprinijela činjenici da su hoteli HUP-a Zagreb danas središte gospodarskih, političkih i sportskih događanja Zagreba i Hrvatske. Ovi pozitivni učinci će se prenijeti i na Sheraton Dubrovnik Riviera i ostale hotele u Mlinima i Srebrenom." Iskoristio je prigodu i pozvao sve nazočne na otvorenje Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela u proljeće 2015. godine.

Hotel Orlando 2015

Radovi u punom jeku
Radovi u Mlinima i Srebrenom su u punom jeku. Radi se o najvećoj investiciji u nacionalnom turizmu, s čijim dovršenjem će društvo Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. raspolagati s više od 750 smještajnih jedinica i popratnim sadržajima. Projekt ulaganja je svojim sadržajem i razinom ponude koncipiran tako da odgovara modernim potrebama tržišta i svakako će doprinijeti razvoju destinacije u cijelosti.

Okosnica projekta je upravo hotel Orlando, uz hotel Astarea, novi hotel Mlini, vile i apartmane te niz popratnih sadržaja, u sklopu kojeg će se pozicionirati i jedan od najvećih hotelskih kongresnih centara u Hrvatskoj, s glavnom dvoranom za 1000 sudionika. Od posebnog je značaja i to da je program usmjeren na sanaciju turističkih objekata oštećenih tijekom Domovinskog rata koji su, obzirom na lokaciju i stanje u kakvom se nalaze, negativno utjecali na imidž hrvatskog turizma.

Ministar turizma Darko Lorencin je u svom obraćanju rekao: "Hotelski smještaj i dalje je glavni nositelj investicijskog ciklusa u turizmu te čestitam još jednom Dubrovačkoj rivijeri na ovoj investiciji. Ime Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel još će više doprinijeti tržišnoj prepoznatljivosti te atraktivnosti hotelske kuće, ali i cjelokupne destinacije. Hotelski smještaj danas čini svega 13% u ukupnim hotelskim kapacitetima, a jedan od glavnih ciljeva Strategije razvoja turizma je podizanje udjela hotelskog smještaja. Upravo stoga svaka je investicija u hotel visoke kategorije neizmjerno važna za povećanje konkurentnosti hrvatskog turističkog proizvoda.”