×

Odlični rezultati karlovačkih osnovnoškolaca na GLOBE natjecanju

Brojni posjetitelji uživali su u završnici ovogodišnjeg GLOBE skupa u karlovačkoj Aquatici, gdje su predstavljeni vrhunski rezultati karlovačkih osnovnoškolaca postignuti na ovogodišnjem 20. GLOBE državnom natjecanju.
Prezentacija projekta GLOBE
Prezentacija projekta GLOBE
Foto: Millenium Promocija

GLOBE (Global Learning and Observation to Benefit the Enviroment) je znanstveno-obrazovni program čiji su pokrovitelji američka NASA (Američka svemirska agencija) i Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država. Učenici su se istaknuli u znanju geografije, biologije, kemije i meteorologije, a natjecanje se temeljilo na istraživačkoj nastavi.

Gosti skupa GLOBE bili su Marina Grčić, pročelnica za investicije i europske fondove i recenzentica projekta OŠ Dubovac te Andreja Navijalić, pročelnica za društvene djelatnosti. Kroz ovaj program je svim učenicima GLOBE škola, pa tako i onima s područja Karlovačke županije, omogućena komunikacija sa znanstvenicima i učenicima diljem svijeta. S obzirom da se pobjednički projekt OŠ Banija naziva „Kakvi su životni uvjeti riba u slatkovodnom akvariju Aquatika u usporedbi s njihovim prirodnim staništem?“, upravo se lokacija Aquatike pokazala idealnom za završnu prezentaciju projekta.

„Aquatika je izvrsno mjesto za edukaciju i znanstvena istraživanja. Mi ćemo i dalje nastaviti sa suradnjom s edukacijskim sektorom, a rezultate istraživanja iz Globe programa upotrijebiti za poboljšanje rada akvarija“, izjavila je Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Aquatike.