×

Održana prva radionica „Hrvatska 365 Gourmet“

Radionica „Hrvatska 365 Gourmet“, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, privukla je u Split stotinjak sudionika koji su dobili detaljan uvid u svjetske kulinarske trendove, ali i u lokalnu kuhinju.
Radionica "Hrvatska 365 Gourmet"
Radionica "Hrvatska 365 Gourmet"
Foto: HTZ

Prva radionica održala se u Splitu 6. lipnja, a među govornicima su bili chefovi Michelina Lionel Levy i Marco Stabile. Chef Levy je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea, dok je chef Stabile svoj zanat ispekao u najfinijim talijanskim kuhinjama, a danas je glavni chef restorana Ora d' Aria u Firenci.

Na radionici su sudjelovali i chef slastičar Yoan Dessarzin, koji radi kao glavni slastičar u hotelu Intercontinental Marseille- Hotel Dieu, ugledna sommelierka Mira Šemić te Mario Meštrović, sommelier s međunarodnom A.S.I. diplomom. O marketingu u gastronomiji i brendiranju restorana govorio je Gabriel Vasquez, koji je radio za brojne restorane diljem svijeta. 

Radionica u Splitu prva je u nizu od ukupno četiri radionice koje će se tijekom 2017. godine organizirati u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom. Druga radionica će biti u Opatiji 14. lipnja, dok će se preostale dvije održati na jesen u Zagrebu i Osijeku. Namijenjene su chefovima te imaju edukativnu ulogu, a cilj im je prezentacija vrhunskih znanja s područja eno gastronomije. Radionice će se razlikovati samo po govornicima, među kojima će biti vrhunski chefovi Michelina, sommelieri te marketinški stručnjaci zaduženi za gastronomiju i brendiranje restorana.