×

Opatija dobila novi Kulturno-turistički centar „Gervais“

Kongresi i konferencije, koncerti i izložbe, predstave i ostala događanja od sada se u Opatiji mogu organizirati u novom Kulturno-turističkom centru „Gervais“.
Kulturno-turistički centar Gervais
Kulturno-turistički centar Gervais
Foto: Festival Opatija

Opatija je 21. travnja službeno dobila novi, grandiozan objekt – multifunkcionalni Kulturno-turistički centar „Gervais“, koji će doprinijeti ne samo kulturnoj i zabavnoj ponudi naše najstarije turističke destinacije, već će činiti i značajan dio opatijske kongresne ponude. Nakon Dana otvorenih vrata, na kojima su građani iz prve ruke mogli obići nove prostore, 28. travnja 2017. priprema se svečano otvorenje „Gervaisa“, uz nastup operne dive Natalie Ushakove i pratnju orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, dok će u disko klubu koncert održati grupa Vatra. Objektom, od kojeg se očekuje da će posjetiteljima nuditi program tijekom cijele godine, upravljat će Festival Opatija, a cijeli je projekt u iznosu od 48,8 milijuna kuna financirao Grad Opatija kreditom poslovne banke.

Opatija dobila novi Kulturno-turistički centar „Gervais“

Kulturno-turistički centar „Gervais“ prostire se na 4.700 m2 na četiri etaže, a može ugostiti razna događanja - od najzahtjevnijih kazališnih predstava u Velikoj dvorani, kongresa s pratećim izložbenim prostorima, do rock koncerata u disko klubu u suterenu. Iako u Opatiji postoje kapacitetom veći kongresni prostori, „Gervais“ će biti dobra nadopuna postojećoj ponudi. Velika dvorana ima ukupno 500 mjesta u amfiteatru partera i na balkonu, kao i prostranu pozornicu. Dvorana u prizemlju površine 320 m2 može se koristiti u svrhu održavanja skupova, no zbog nosivih stupova po sredini dvorane njena puna funkcionalnost će se dobiti planiranom ugradnjom pomičnih zidova, kako bi se ova dvorana mogla podijeliti u više manjih prostora i dodatno se prilagoditi potrebama organizatora poslovnih skupova.

Opatija dobila novi Kulturno-turistički centar „Gervais“

Prostor u suterenu sa svojih 650 m2 bit će jedan od najvećih klupskih prostora u zemlji; prima oko tisuću posjetitelja i očekuje se da će kvarnerskoj ljepotici vratiti nekad nadaleko poznati bogat noćni život. Klub je u potpunosti izoliran od ostatka zgrade, s vlastitim ulazom, a osim koncerata i zabava, u njemu se mogu organizirati i gala večere, prijemi i slična događanja.

Nebrojene mogućnosti izložbenih prostora
Značajnu pogodnost za organizatore poslovnih, a posebno znanstvenih događanja, čine prostrani izložbeni prostori u čitavoj zgradi. Također, na raspolaganju su dva šanka, jedan u prizemlju i jedan na 1. katu, gdje se mogu poslužiti pauze za kavu. Za potrebe kongresa ili predstava osiguran je izravan prilaz kamionima za dostavu i iskrcavanje opreme u Veliku dvoranu, kao i posebni prilazi za kazališne glumce od velike scene do garderoba. Gornji katovi, s kojih puca prekrasan pogled na cijeli kvarnerski zaljev, izgrađeni su kao galerije, odnosno pretprostori s ulazima u Veliku dvoranu. Posebno važno poslovnim gostima, na raspolaganju će biti besplatan bežični internet.

Opatija dobila novi Kulturno-turistički centar „Gervais“

„S obzirom na lokaciju u centru grada i blizinu hotela, centar „Gervais“ će biti dobro rješenje za skupove srednje veličine koji neće trebati puno manjih radnih prostora. Izložbeni prostori uz dvorane su odgovarajuće veličine i nude puno mogućnosti. Isto tako klub u suterenu će biti zanimljiva lokacija za one koji traže prostor za gala večeru i slična događanja izvan hotelskih dvorana.“, izjavio je Goran Pavlović, voditelj opatijskog kongresnog ureda.