×

Otvoren prvi hrvatski zabavni park Fun Park Mirnovec

Fun Park Mirnovec, prvi tematsko-zabavni park u Hrvatskoj i regiji, službeno je otvorio svoja vrata za zaljubljenike u adrenalin i zabavu, okupivši više od 3.000 ljudi na otvorenju.
Otvorenje Fun Park Mirnovec
Otvorenje Fun Park Mirnovec
Foto: Fun Park Mirnovec

Fun Park Mirnovec najveća je investicija u industriji zabave u Hrvatskoj vrijedna 12 milijuna eura čiji je investitor regionalni lider i poznati proizvođač filmskih i zabavnih efekata, Mirnovec pirotehnika iz Samobora.

Među prvim gostima na otvorenju bio je i ministar državne imovine Goran Marić. U protokolarnom obilasku parka pridružili su mu se i zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, gradonačelnik Grada Biograda Ivan Knez i dogradonačelnik Marijan Stopfer.

Zabavni park se prostire na 45.000 kvadratnih metara, a zahvaljujući ovom projektu osigurano je više od 120 radnih mjesta.

„Cijelo društvo temelji se na gospodarskoj aktivnosti. Poduzetnička aktivnost je i poticatelj i održavatelj gospodarskog prosperiteta. Veseli me svaka investicija, a posebice ovako vrijedne i važne investicije u turističkom sektoru. Drago mi je da ima odvažnih pojedinaca koji ulažući vlastiti kapital riskiraju, ali i stvaraju nova radna mjesta, jer zaposlenost je temelj zdravog društva“, istaknuo je ministar državne imovine Goran Marić.

Projekt je od samog početka podržalo i Ministarstvo turizma te ga je putem programa Konkurentnost turističkog gospodarstva sufinanciralo sa 170 tisuća kuna bespovratnih sredstava. „Hrvatska je ovogodišnja hit destinacija, što potvrđuju i dosadašnji rezultati turističkog prometa. Ti rezultati ne bi bili mogući bez kvalitetne suradnje privatnog i javnog sektora, odnosno svake inicijative koja pridonosi jačanju kvalitete ponude i usluge. Ovaj projekt će sasvim sigurno imati pozitivan utjecaj na privlačnost i prepoznatljivost destinacije, produljenje sezone, zapošljavanje i povezivanje dionika u turizmu. Turizam je doživljaj i industrija emocija, i zato je ovo izuzetna prilika da se Hrvatska još jednom predstavi kao destinacija koja je puno više od sunca i mora, destinacija koja može ponuditi brojne zanimljive atrakcije koje mogu zaokružiti hrvatsku turističku priču“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Više atrakcija i sadržaja 

Za posjetitelje parka otvorene su sve planirane atrakcije za ovu sezonu uz bogatu ponudu hrane i pića, zabavnih igara, preko suvenirnica, zabavljača te svakodnevnih predstava i večernjih koncerata. Za ljubitelje video igrica i igrica na konzolama otvoren je i Game Hall, najveća igraonica tog tipa u Hrvatskoj za koju je ulaz u potpunosti slobodan.

„Veliki smo posao odradili, ali je i veliki posao pred nama. Jako smo zadovoljni s odazivom gostiju, veseli nas vidjeti kako se i odrasli i djeca zabavljaju i provode cijele dane u našem parku. Za njih smo s jučerašnjim danom otvorili sve planirane atrakcije, ali naravno, na tome nećemo stati. Već znamo u kojem smjeru nastavljamo s ulaganjima, stoga ćemo i u post sezoni zabavljati naše domaće i strane goste. Zahvalio bih se svakako našem timu koji radi od 0-24 kako bi iskustvo naših gostiju bilo nezaboravno“, izjavio je Boris Kovaček, direktor Fun Parka Mirnovec.

 Sve novosti vezane uz rad Fun Parka Mirnovec, ponude i cijena pronađite na službenoj stranici Fun Park Mirnovec