×

Pred nama je peto izdanje Adria Hotel Foruma

Stariji potpredsjednici razvoja za Europu, Afriku i Bliski Istok najvećih globalnih hotelskih menadžment kompanija dolaze po prvi put u Hrvatsku upravo na Adria Hotel Forum 8. i 9. veljače 2017.
ADRIA HOTEL FORUM
ADRIA HOTEL FORUM
Foto: Adria Hotel Forum

Jedna od vodećih europskih hotelsko investicijskih konferencija, Adria Hotel Forum (AHF), peti put za redom održat će se u Zagrebu, 08. i 09.veljače 2017. godine u hotelu Sheraton na temu: INVESTments in hotel industry: development and beyond.

Još od prve godine glavni cilj Foruma bio je dovesti što veći broj globalnih fondova zainteresiranih za ulaganja u regiju. U pet godina postojanja na Forumu se diskutiralo o gorućim pitanjima u turizmu, ali i novim trendovima i budućnosti industrije. Raspravljali su predstavnici privatnog i javnog sektora te iznosili svoja viđenja i ideje o razvoju hotelskog poslovanja. AHF je postao nezaobilazno mjesto turističkih i hotelskih stručnjaka Europe. Navedeno upravo potvrđuje dolazak stručnjaka koji do sada nisu posjetili regiju, a koji na svojim pozicijama vode razvoj najvećih svjetskih hotelskih menadžment kompanija:

  • Patrick Fitzgibbon – stariji potpredsjednik razvoja za Europu, Srednji Istok i Afriku, Hilton Worldwide (druga kompanija u svijetu po broju hotela u pipeline-u)
  • Max Cergneux – stariji direktor za investicije i portfolio menadžment za Europu, Choice Hotels (četvrta kompanija u svijetu po broju hotela u pipeline-u).

Adria Hotel Forum 2016

Adria Hotel Forum ove godine okupit će više od 50 panelista, a teme o kojima će se diskutirati su promjene u svijetu i njihov utjecaj na turizam i hotelsku industriju, razvoj infrastrukture u svrhu razvoja hotela i destinacija, razvoj kontinentalnog turizma, kako luksuzni hoteli unaprjeđuju destinaciju, na koji način se priprema projekt za investitore, kao i što novi turisti traže i koja su tržišta najbrže rastuća.

Također, raspravljat će se prate li hrvatski hoteli globalna tržišta i razvijaju li se sukladno trendovima, svoja mišljenja sukobit će predstavnici hotela i privatnog smještaja, a sudionici će također moći vidjeti pregled regionalnih investicija i pogled na stanje hotelske industrije iz perspektive investitora.

Adria Hotel Forum 2016

Koliko je sam Forum važan za hotelski sektor potvrđuje i činjenica da su svoje sudjelovanje potvrdili i predstavnici kompanija poput: Starwood Capital, InterContinental Hotels Group, Hilton Worldwide, Orbis Hotel Group, Hyatt International, Four Seasons Hotels and Resorts, Expedia, Colliers International, Liberty International, IDeaS Revenue Solution, Dream Hotel Group, Whitebridge Hospitality Limited, Catalonia Hotels & Resorts, Kohl & Partner, Corinthia Hotel, Delta Holding, IGH, Christie & Co, Business 2 Hospitality, Valamar Rivijera i mnogi drugi.

Već tradicionalno pokrovitelji Foruma su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Grad Zagreb. Partneri Foruma su: Glion Institute of Higher Education, jedan od najprestižnijih svjetskih fakulteta za menadžment u hotelijerstvu i turizma te Mediterranean Resort and Hotel Real Estate Forum (MR&H).