×

Predstavljanje hrvatske kongresne ponude na IBTM sajmu u Barceloni

U Baceloni se tradicionalno od 27. do 29. studenog održava sajam IBTM World na kojem i HTZ uz suizlagače predstavlja hrvatsku kongresnu turističku ponudu.
IBTM World
IBTM World

Hrvatska turistička zajednica nastupom na sajmu IBTM World, koji se od 27. do 29. studenog održava u Barceloni, predstavlja hrvatsku turističku ponudu u MICE segmentu. Uz HTZ kao glavnog izlagača, na sajmu nastupa i osam suizlagača među kojima su: TZ Zagreb – Kongresni ured, TZ Dubrovnik – Kongresni ured, HUP Zagreb, Valamar, Jadranski luksuzni hoteli, Intours, Penta te Spektar putovanja.

Kongresni sajmovi su najvažnije okupljalište međunarodne kongresne i insentiv ponude i potražnje kao i specijaliziranih medija te su namijenjeni poslovnoj klijenteli. Organizatori sajma osiguravaju izlagačima sastanke s visoko kvalitetnim kupcima kroz poseban „Hosted Buyers“ program gdje o svom trošku dovode na burze najznačajnije kupce, predstavnike medija, korporacija i asocijacija. Tako će se na hrvatskom štandu, osim individualnih sastanaka, održati i prezentacije destinacija za različite grupe kupaca.

Također, Hrvatska turistička zajednica će, u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom i „Vina Croatia, vina mosaica“, tijekom prva dva dana sajma svim posjetiteljima omogućiti degustaciju nekih od najboljih hrvatskih vina, dok je prvoga dana u sklopu štanda predviđeno druženje s poslovnim partnerima, koji će imati priliku sudjelovati u nagradnoj igri u organizaciji HTZ-a te osvojiti nekoliko nagrada, među kojima su putovanje u nekoliko hrvatskih destinacija po izboru pobjednika, potpisan dres hrvatske nogometne reprezentacije te hrvatsko vino i maslinovo ulje.

Dodajmo kako će nakon završetka sajma HTZ organizirati posebno studijsko putovanje i poslovnu radionicu, a program pripremljen u suradnji s TZ Zagreba trajat će od 29. studenog do 2. prosinca. Naime, specijalizirana poslovna radionica Buy Croatia IBTM Post Event Tour 2018. organizira se za predstavnike međunarodne kongresne i insentiv industrije koji će tako imati priliku upoznati se s kongresnom i insentiv ponudom grada Zagreba.