×

Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel primio prve goste

Jedna od najvećih investicija u nacionalnom turizmu - Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel došla je u završnu fazu. Hotel je danas primio prve goste.
Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel, foto: HUP Zagreb/StarwoodHotels.com
Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel, foto: HUP Zagreb/StarwoodHotels.com

Upravo otvoreni Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel jedan je od najkvalitetnijih hotela pod brandom Sheraton na Mediteranu, poručuju iz hotelske grupacije HUP-Zagreb. Hotel raspolaže s 239 moderno uređenih soba i 11 apartmana te obiljem sadržaja koji ga čine atraktivnim proizvodom tijekom cijele godine. Izdvaja ga jedan od najmodernijih i najvećih kongresnih centara u Hrvatskoj, te spa i wellness centar koji je opremljen prema najvišim standardima. Ono što je posebno značajno za istaknuti je činjenica da je hotel izgrađen vodeći računa o najvišim standardima održivosti i energetske učinkovitosti.

Sheraton Dubrovnik Riviera_soba

Program ulaganja HUP-a Zagreb od 80 milijuna eura u dvije godine svojim je sadržajem i razinom ponude koncipiran tako da odgovara modernim potrebama tržišta, i doprinosi razvoju destinacije u cijelosti. Stožerni projekt je upravo otvoreni Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel (uz hotele Astarea, novi hotel Mlini, vile i apartmane te niz popratnih sadržaja) u sklopu kojeg je realiziran i najveći hotelskih kongresni centar u Hrvatskoj.

Radovi su započeli 2013. godine na lokaciji Mlini preuređenjem Hotela Astarea kako bi se doveo na razinu 4*, izgradnjom bazenskog kompleksa i popratnih sadržaja, rušenjem i gradnjom novih bungalova, te rušenjem i gradnjom novog butique hotela Mlini 4* s 90 smještajnih jedinica, a koji je kroz novo urbanističko rješenje uljepšao naselje Mlini svojim modernim dizajnom i nenametljivim uklapanjem u okoliš te besprijekornom, personaliziranom uslugom. Na lokalitetu Srebreno izgrađen je Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel, čime završava program ulaganja.

U obuhvatu Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela koji je danas primio prve goste su i postojeće Vile (Srebrenka, Supetar, Lovorka i Borovka) koje se preuređuju, odnosno vraćaju u funkciju koja će sadržajno nadopunjavati ponudu Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela. Dio vila je već stavljen u funkciju, dok su ostale u završnoj fazi opremanja.

Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel

Društvo Hoteli Dubrovačka rivijera d.d., u vlasništvu HUP-a Zagreb, će po dovršetku programa u cijelosti raspolagati sa gotovo 750 smještajnih jedinica i popratnim sadržajima koji su koncipirani na način da udovoljavaju najmodernijim trendovima međunarodne hotelske i turističke industirije.

U centru naselja Srebreno u tijeku je izgradnja objekta koji će uz trgovački centar sadržavati 20 luksuznih apartmana te garažu kapaciteta do 70 garažno parkirnih mjesta koja također predstavlja posebni značaj za jedinicu lokalne samouprave i lokalno stanovništvo. Dodatno, nakon završetka turističke sezone, pristupa se uređenju postojećeg plažnog objekta „Češke banje“ koji se u cijelosti rekonstruira i pozicionira kao lounge bar u skladu sa najmodernijim tržišnim trendovima.

"Projekt Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. u skladu sa programom Vlade Republike Hrvatske u smislu poticanja investicija te od iznimnog značaja za lokalnu zajednicu. Otvaranjem novih kapaciteta te repozicioniranjem destinacije, projekt sadržajno, svojom strukturom i razinom ponude ima potencijal zahvaćanja širokih tržišnih grupa odnosno modernih kanala distribucije i prodaje. Posebno značajno je napomenuti da je program bio usmjeren na sanaciju tijekom domovinskog rata oštećenih turističkih objekata koji, obzirom na lokaciju i stanje u kakvom su se nalazili negativno utjecali na imidž nacionalnog turizma u cijelosti. Uvjereni smo da će realizacija ovog projekta bitno doprinijeti unapređenju kvalitete hotelijersko turističke ponude na području Župe dubrovačke i Grada Dubrovnika kao ugledu tvrtke HUP-Zagreb d.d., te će doprinijeti privlačnosti hrvatske kao destinacije koja pruža odmor visoke kvalitete u svim segmentima.", poručuju iz Uprave hotela.

Svi projekti su izgrađeni vodeći računa o najvišim standardima ekološke i energetske učinkovitosti te je zaposleno više od 200 novih zaposlenika. Tijekom proteklih mjeseci organiziran je niz edukacija i treninga koje su vodili vodeći stručnjaci Starwood-a i HUP-a Zagreb, što također predstavlja značajno međutim i kontinuirano ulaganje u rast i razvoj. Otvorenjem Sherton Dubrovnik Riviera Hotela dovršen je najveći dio ulaganja na lokalitetima Mlini i Srebreno. Kroz 30-tak dana je planirano i svečano otvorenje do sada dovršenih objekata.