×

Sve je spremno za 17. Biograd Boat Show

Biograd Boat Show - najveći sajam plovila u Hrvatskoj, u organizacij Ilirije d.d., ujedno je i najveći sajam plovila na moru u Srednjoj Europi, a ove godine održava se od 22. do 25. listopada
Sve je spremno za 17. Biograd Boat Show

Biograd Boat Show, nautički sajam u organizaciji Ilirije d.d. jedne od petnaest vodećih hrvatskih turističkih kompanija iz Biograda na Moru i jedne od rijetkih koja u svom portfelju ima sva tri segmenta turističke ponude (hotelijerstvo, nautika, kamping) koji se održava u njenom profitnom centru Marina Kornati u Biogradu na Moru, ove godine ponovo bilježi rekordan interes domaćih i međunarodnih izlagača - unaprijed je rasprodan sav rasploživi prostor na sajmu tri tjedna prije manifestacije.

Naime, Ilirija kao komapnija oduvijek je posebnu pažnju usmjeravala ka razvoju nautičkog turizma prepoznavši potencijal Biograda na Moru kao nautičke destinacije stoga je davne 1975. godine izgradila prvu nautičku luku u Hrvatskoj, današnju Hotelsku luku Kornati, iz koje se sustavno počeo razvijati nautički turizam po cijelom našem Jadranu, i prvu vlastitu charter flotu od 40 Elanovih plovila. Uvidjevši važnost nautičkog turizma u daljnjem razvoju grada Biograda na Moru i njegov utjecaj na ukupne turističke rezultate 1985. godine proširili smo njene kapacitete izgradnjom marine Kornati, smještene u zapadnom dijelu Biograda na Moru, sa dodatnih 450 vezova.

Ovu godinu očekuje vas još jedan rekordan sajam, sa povećanjem prošlogodišnjih brojki od 276 izlagača i 291 plovila. Sve tri izložbene hale su rasprodane 3 tjedna prije sajma, uključujući proširenu halu C.

Proširena Hala C i dodan novi pontonski most
Obzirom na sve veći interes novih izlagača prošrena je Hala C sa brodskom opremom, te je dodan novi pontonski most koji će povezivati operativni i 6. gat na kojem će biti izložene jedrilice, katamarani i trimarani.

Višetrupci su hit 2015.
Ove godine najveći porast bit će u segmentu višetrupaca. Najbrojniji su katamarani sa jedrima dužine od 40 do 52 stope. Posjetitelji će također moći vidjeti i trimaran sa jedrima, kao i motorne katamarane.

Novi Yacht Charter Centar
U 2014. godini 21 charter tvrtka je predstavila preko 1100 plovila u hali C. Ovogodišnji novi i veći Yacht Charter Centar bit će premješten u halu B, a osim direktne prodaje i predstavljanja flote biti će orginiziran i Business to Business Program (B2B) u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i EEN (Europskom mrežom poduzetnika). Prva dva dana naglasak će biti na B2B, a vikend na direktnu prodaju krajnjim korisicima.

Međunarodni izlagači
Kontinuirani rast međunarodnih izlagača obilježit će i ovaj sedamnaesti Biograd Boat Show, uključujući i nove izlagače i medijske partnere iz daleke Južne Amerike. Sve više brodogradilišta izravno dogovaraju sudjelovanje na sajmu za svoje prodajne predstavnike iz različitih zemalja, budući da sajam bilježi velik broj međunarodnih posjetitelja.

Stručni skupovi i prezentacije
U 2014. godini stručni program sadržavao je preko 40 događanja, a u 2015. godini bit će dodatno proširen. Od važnijih događanja izdvojili bi zajednički seminar Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva turizma na temu strategije razvoja nautičkog turizma. Udruženje pružatelja usluga smještaja na plovila – charter održat će više predavanja i prezentacija, kao i Udruga marina. Za sve posjetitelje sajma u prezetancijskom centru će biti održana serija praktičnih radioica o održavanju plovila.

Zabavni program
BBS je poznat po svom zabavnom programu. Ove godine u tri večeri očekuje vas 5 koncerata sa after party-ima u gradu.

Jedriličarske regate
Marina Kornati slovi za marinu sa najbogatijim regatnim kalendarom, stoga će se i na 17. Biograd Boat Show-u suradnji sa Yacht Clubom Biograd održati brojne regate.

Pristup do srednjeeuropskih klijenata
Kontinuirano raste broj posjetitelja i izlagača iz susjednih zemalja i šire, uključujući i mnoge inozemne vlasnike plovila u Hrvatskoj, ali i tisuće sudionika regata održavanih u Biogradu tijekom cijele godine. Za vrijeme sajma održat će se mnogo popratnih predavanja i seminara s temama iz poslovnog svijeta, obrazovanja, društva, sporta i rekreacije.

Član IFBSO-a
Biograd Boat Show je dobio status zlatnog člana Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, zahvaljujući usvajanju visokih standarda organizacije i sudjelovanja u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja, kao što su 360° Virtual Tour, dostizanje visokih standarda u organizaciji sa zavidnom razinom opremljenosti i infrastrukture, konstantno povećanje broja izlagača, predstavljanje renomiranih domaćih i svjetskih tvrtki iz svih segmenata nautičke i charter industrije.

Boat Show doživljaj
Sajam je prepoznat po posebnoj, gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada sa šarmom, prihvatljivim cijenama i kvalitetnom infrastrukturom organizatora, Ilirije d.d., koja uključuje marinu Kornati, hotele i ville - Ilirija resorta, kamp „Park Soline“, Arsenal u Zadru, multifunkcionalni prostor ujedno i spomenik baštine baštine iz 17. stoljeća, event ship „Nada“, restorane i zabavne sadržaje. Pokretni pontonski most povezuje centralnu marinu Kornati s marinom Kornati zapad, nudeći jedinstven i atraktivan izlagački doživljaj.

Zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, uz vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, nadomak marine, do kasnih sati. Poznat kao „Boat Show doživljaj“, jedan je od prepoznatljivih simbola sajma, a očituje se zadovoljstvom domaćih i posjetitelja iz cijele Europe po kojem je Biograd Boat Show i stekao reputaciju kao mjesto susreta ne samo BSB segmenta već mjesto susreta svih zaljubljenika u more i nautiku.