×

Sve je spremno za otvaranje 16. po redu Biograd Boat Showa

Predstojeći vikend, 23.-26. listopada u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., u marini Kornati održat će se 16. po redu Biograd Boat Show, najveći domaći nautički sajam
Sve je spremno za otvaranje 16. po redu Biograd Boat Showa

Na svečanoj ceremoniji otvorenja nazočit će ministar turizma Darko Lorencin, a sajam će proglasiti otvorenim ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Biograd Boat Show, nautički sajam u organizaciji Ilirije d.d., jedne od petnaest vodećih hrvatskih turističkih kompanija iz Biograda na Moru, koji se održava u njenom profitnom centru Marina Kornati u Biogradu na Moru, ove godine bilježi rekordan interes domaćih i međunarodnih izlagača. 

Ilirija je oduvijek posebnu pažnju usmjeravala ka razvoju nautičkog turizma, prepoznavši potencijal Biograda na Moru kao nautičke destinacije. Stoga je davne 1975. godine izgradila prvu nautičku luku u Hrvatskoj, današnju hotelsku luku Kornati, iz koje se sustavno počeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu, i prvu vlastitu charter flotu od 40 Elanovih plovila. Uvidjevši važnost nautičkog turizma u daljnjem razvoju grada Biograda na Moru i njegov utjecaj na ukupne turističke rezultate 1985. godine, prošireni su njeni kapaciteti izgradnjom marine Kornati, smještene u zapadnom dijelu Biograda na Moru, sa dodatnih 450 vezova.

Ove godine ugovoreno je preko 275 izlagača, koji će izložiti 300 plovila. Tako je prvi put u povijesti 16-godišnjeg neprekidnog rasta sav raspoloživi prostor za sajam tri tjedna prije početka manifestacije unaprijed rasprodan.

Sajam je prepoznat po posebnoj, gostoljubivoj atmosferi Biograda, prihvatljivim cijenama i kvalitetnom infrastrukturom organizatora, Ilirije d.d., koja uključuje marinu Kornati, hotele - Ilirija resort, kamp „Park Soline“, Arsenal u Zadru, multifunkcionalni prostor ujedno i spomenik baštine baštine iz 17. stoljeća, restorane i zabavne sadržaje. Pokretni pontonski most povezuje centralnu marinu Kornati s marinom Kornati zapad, nudeći jedinstven i atraktivan izlagački doživljaj.

Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, nudeći vrhunske hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, nadomak marine, do kasnih sati. Ovogodišnji sajam BBS ver. 16.0 nazvan je “open source” – događaj na kojem izlagači nude inovativnosti koje čine ovaj sajam jedinstvenim iskustvom.