×

tipTravel magazine - prvi hrvatski online magazin o turizmu i putovanjima

Nedavno je objavljen prvi broj prvog hrvatskog online magazina o turizmu i putovanjima, tipTravel magazine. Riječ je o dvomjesečniku koji izlazi na hrvatskom i engleskom jeziku te je besplatan, odnosno dostupan na webu bez naknade.
tipTravel magazine
tipTravel magazine

Nedavno je objavljen prvi broj prvog hrvatskog online magazina o turizmu i putovanjima, tipTravel magazine. Cilj magazina je na kvalitetan i zanimljiv način promovirati hrvatski turizam, odnosno hrvatska odredišta, njihovu raznovrsnu turističku ponudu, proizvode, potencijale i brendove te predstavljati Hrvatsku kao jedno od vodećih lifestyle odredišta na međunarodnom tržištu. Također, cilj je i informirati, educirati i savjetovati čitatelje o svemu što Hrvatska nudi turistima.

Magazin je dvomjesečnik, izlazi na hrvatskom i engleskom jeziku te je besplatan, odnosno dostupan bez naknade, a nalazi se na web stranici www.tiptravelmagazine.com.

Osim putem računala, moguće ga je čitati i putem smartphone i tablet uređaja. Sastoji se od niza autorskih reportaža, praćenih autorskim fotografijama, zatim vijesti iz turističkog sektora, najava događanja i manifestacija u Hrvatskoj, zanimljivosti i korisnih informacija iz svijeta putovanja te savjeta i preporuka 'iz prve ruke'. Neke od rubrika magazina su 'Plava Hrvatska', 'Zelena Hrvatska', 'Vikend izlet', 'City break', 'Tips4you', '24 sata', 'Hrvatska online', 'Gourmet Hrvatska', 'Hrvatska kroz filateliju' i dr. TipTravel magazine je namijenjen domaćim i stranim turistima, strancima koji žive u Hrvatskoj, Hrvatima u inozemstvu te suvremenim putnicima i svim ljubiteljima putovanja. U njegovoj pripremi sudjeluje profesionalni tim sastavljen od turističkih novinara i fotografa, turističkih djelatnika, iskusnih putnika i avanturista.

"Cilj nam je bio da Hrvatska, u skladu sa svjetskim turističkim trendovima te s ulaskom u Europsku uniju, dobije i svoj prvi e-magazin o turizmu i putovanjima koji će na kvalitetan i profesionalan način približiti bogatstvo i raznolikost naše turističke ponude te niz mogućnosti koje Hrvatska pruža svojim gostima, domaćim i stranim turistima te putnicima iz cijelog svijeta. Iz tog smo razloga magazin odlučili objavljivati isključivo na internetu, odakle većina turista kreće u potragu za odredištem u kojem će provesti svoj odmor, a pristup smo omogućili bez naknade. Također, kako bi nas mogli čitati turisti u cijelom svijetu, od prvog smo broja krenuli i s engleskim izdanjem", rekla je Željka Kunštek, glavna urednica, te dodala da je u planu kroz određeno vrijeme magazin prevesti i na neke druge svjetske jezike.

Izdavač magazina je tvrtka Tip Kreativa d.o.o. iz Zagreba, osnovana s ciljem pokretanja prvog hrvatskog online magazina o turizmu i putovanjima.