×

U Bizovačkim toplicama ponovno otvoren Aquapolis

Otvoreno je 11 bazena - dva termalna u svrhu rehabilitacije pacijenata lječilišta Bizovačke toplice, 7 unutarnjih s vodenim atrakcijama te 2 vanjska od kojih je jedan prava slavonska atrakcija - najveći bazen s valovima u Hrvatskoj.
Bizovačke toplice Aquapolis
Bizovačke toplice Aquapolis
Foto: Bluesun hotels

„Bazeni su bili zatvoreni od sredine siječnja 2017., a za to vrijeme smo sagradili vlastitu hidrostanicu, odnosno iskoristili smo prirodna bogatstva koja imamo te na taj način osigurali vlastitu vodu za upotrebu. Sagradili smo novu blagajnu, odnosno ulaz u kupalište, novi prilaz bazenima, unaprijedili i uveli nove gastro punktove, dodatno uredili okoliš i obnovili saune. Investicija je iznosila više od 2 milijuna kuna“, naglasio je direktor društva Sunčane toplice d.o.o. Stjepko Bulić.

Bizovačke toplice kupljene su 2014. godine nakon što su bile potpuno devastirane i u stečaju. Čim je osnovana tvrtka Sunčane toplice d.d., krenulo se s prvim valom investiranja u kojem je uloženo oko 10 milijuna kuna u izgradnju najvećeg bazena s valovima u Hrvatskoj koji je otvoren u kolovozu 2015. godine i time je bizovački Aquapolis ponovno postao jedan od zaštitnih znakova Slavonije.
 
Potom je uloženo 22 milijuna kuna u gradnju potpuno novog lječilišta Bizovačke toplice otvorenog u svibnju 2016. godine koje koristi najmoderniju tehnologiju za pomoć pacijentima i jedno je od najboljih u Hrvatskoj. Istovremeno se krenulo i u potpunu rekonstrukciju unutarnjih bazena koji su otvoreni u kolovozu 2016. te su uređeni sportski tereni i okoliš, a sagrađeno je i dječje igralište. Na novouređenim bazenima organizirani su noćni partiji, na bazenu s valovima kino projekcije i brojni koncerti, čime su Bizovačke toplice ponovno zadobile nekadašnji sjaj i opravdale epitet najzabavnijeg mjesta u Slavoniji.

Rekonstrukcija hotela Termia

Obnova hotela Termia, najzahtjevnijeg dijela projekta obnove i revitaliziranja Bizovačkih toplica, sada je u završnoj fazi. Slijedi izrada projekta, troškovnika i popratne dokumentacije, nakon toga prikupljanje ponuda, potom odabir izvođača te pristupanje samoj obnovi hotela. Vrlo je teško predvidjeti koliko će trajati sama obnova jer se na zgradi od otvorenja ništa nije dodatno ulagalo. „Hotel će, nakon obnove, sa sadašnje 2* imati 4*. Rekonstrukcija hotela bi, prema planovima, trebala koštati oko 25 milijuna kuna, a dodavanje novih atrakcija i bazena je investicija od dodatnih 20 milijuna kuna.
Zabava i gastro ponuda„I ove sezone, kao i dosada, nudimo najbolju zabavu u pet slavonskih županija. Obogatili smo gastro ponudu – otvaramo Grill Bar Snaša, Grill bar Bećar, Americano bar, Njorka Činka bar i Cafe bar Sunčica. Okupili smo sjajan tim animatora, imamo mini klub za djecu, organiziramo dječje rođendane, školu plivanja, a odmah uz bazene gosti se mogu opustiti na masaži ili posjetiti novouređenu saunu“.

Noćna kupanja od 21h - 1h ujutro organizirana su petkom na vanjskim i unutarnjim bazenima kao i pool partyiji subotom uz DJ-a oba dana. Dan umirovljenika je utorkom uz poseban popust na ulaznice i konzumaciju, a obiteljski dan petkom -  uz poseban popust na ulaznice i konzumaciju.
 
Ovog ljeta vjerne posjetitelje očekuju i brojni koncerti atraktivnih hrvatskih izvođača, sezonu otvara veliki koncert Miroslava Škore, 1. srpnja uz simboličnu cijenu ulaznice od 30 kuna. Također, od 1. srpnja do 15. kolovoza organiziran je besplatan prijevoz Osijek – Bizovac – Osijek na noćna kupanja i koncerte.