×

U hotelu Split potpisani ugovori iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva

Ministar Kliman je 03. kolovoza 2016. posjetio hotel Split gdje je potpisao ugovore za unaprjeđenje konkurentnosti u turizmu za Splitsko-dalmatinsku županiju.
FOTO: Hotel Split
FOTO: Hotel Split

Ministar turizma u tehničkoj Vladi, Anton Kliman, boravio je 03. kolovoza u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je, između ostalog, posjetio i hotel Split u Podstrani, u kojem je održano potpisivanje ugovora iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva. Ministarstvo turizma je dodijelilo ukupno 4.605.766 kuna za 101 projekt s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Konkurentnost turističkog gospodarstva, hotel Split

Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva financiraju se ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva. Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od mjera, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge te fizičke osobe - privatni iznajmljivači.

Konkurentnost turističkog gospodarstva, hotel Split

Jedan od projekata koje Ministarstvo podržava je i poboljšanje usluge i proširenje usluga hotela Split, a projekt hotela Split se sastoji od proširenja ponude u Terrace sobama – novi namještaj na terasama i masažna kada s baldahinom, otvorenje štekata i ugostiteljske ponude na plaži te instalacije punionice za električne automobile na parkingu hotela Split, koja će uskoro biti puštena u pogon.

Konkurentnost turističkog gospodarstva, hotel Split

Potpisivanje ugovora održano je u kongresnoj dvorani hotela Split, gdje je prisutnima dobrodošlicu poželio vlasnik, Mladen Tomić, a ministar Anton Kliman je nakon potpisivanja ugovora istaknuo: „Hrvatski turizam ostvaruje odlične rezultate, a kroz ovaj program želimo postaviti temelje za nastavak rasta i približiti nas ulasku među 20 konkurentnih svjetskih odredišta, jer današnji gosti traže raznoliku i kvalitetnu ponudu, a upravo kroz ove mjere stvaraju se ponude u skladu sa svjetskim turističkim trendovima“.