×

U Londonu predstavljena nova imidž kampanja hrvatskog turizma „Croatia, Full of Life“

U Londonu je predstavljena nova imidž kampanja hrvatskog turizma, odnosno „Croatia, Full of Life“. Cilj je pozicionirati Hrvatsku kao mladu i energičnu destinaciju koja nudi izniman broj različitih životnih stilova i iskustava.
Foto: Hrvatska turistička zajednica
Foto: Hrvatska turistička zajednica

Sinoć je u Londonu svečano predstavljen novi krovni komunikacijski koncept hrvatskog turizma, odnosno nova imidž kampanja „Croatia, Full of Life“. Na ovom, za hrvatski turizam važnom događanju, prisustvovali su Zoran Milanović, predsjednik Vlade RH, Darko Lorencin, ministar turizma, Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda HTZ-a te mnogi predstavnici domaćih i stranih medija.

Okupljene je pozdravio ministar Lorencin koji je tom prilikom naglasio kako ovim konceptom Hrvatsku opisujemo kao destinaciju punu prirodnih ljepota, otoka, tradicije, povijesnih znamenitosti, ali i kao destinaciju punu avantura i mediteranskog načina života. „Hrvatska je zemlja puna različitosti, doživljaja i emocija. Riječ „Full“ odnosno „Puna“ označava raznolikost  destinacije koja živi 365 dana u godini. Riječ „Life“ tj. „Život“ predstavlja Hrvatsku kao mladu i vitalnu zemlju, punu energije koja će vas ispuniti životom. Sa zadovoljstvom Vam pružamo mogućnost da u Londonu osjetite dašak Hrvatske, slušate autohtonu hrvatsku glazbu, kušate tradicionalna hrvatska jela te da uživate u otoku koji predstavlja 1244 otoka po kojima je Hrvatska čuvena“, kazao je ministar Lorencin u svom obraćanju uzvanicima.

Croatia_Full of Life_London

Direktor Ivičić je poručio kako ovaj kreativni koncept pruža mogućnost predstavljanja čitave Hrvatske kao turističke destinacije sa svim njenim raznolikostima i proizvodima, od obale do kontinenta. „Dosadašnji slogan „Mediteran kakav je nekad bio“ sigurno je u ovih petnaest godina dao izniman doprinos u pozicioniranju Hrvatske na međunarodnom tržištu. Međutim, novo vrijeme zahtijeva suvremene strategije i taktike promocije te sam siguran kako će novi koncept opravdati naša očekivanja“, zaključio je Ivičić.

Večerašnje događanje u Londonu imalo je za cilj  na doista poseban i unikatan način predstaviti novi krovni komunikacijski koncept „Croatia, Full of Life“, a uzvanicima je Hrvatska predstavljena kroz eno i gastro ponudu, kulturna i prirodna bogatstva, od klapske glazbe i alkara, pa sve do izložbe fotografija. Obzirom da je Hrvatska destinacija sa širokom ponudom, goste su zabavljali i poznati svjetski DJ-evi koji već tradicionalno nastupaju na festivalima koji se godinama održavaju u Hrvatskoj. Riječ je o DJ-ejevima koji nastupaju na Dimensions i Outlook festivalu, a DJ gost iznenađenja bio je Norman Jay.

Ovo je događanje  izazvalo veliki interes javnosti i medija među kojima možemo izdvojiti Daily Mirror, OK magazine, Daily Mail, The Times, Daily Telegraph i druge, a svojim su dolaskom ovaj događaj uveličali i Slaven Bilić, Nikola Jurčević te Naomie Harris, glumica poznata po ulozi u filmu o Jamesu Bondu.

Podsjetimo, odabrani komunikacijski koncept ne predstavlja samo slogan, već kompletnu platformu iz koje će proizlaziti priče o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Novi koncept kojeg predstavljamo bavi se glavnim strateškim pitanjem, a to je kako postići da se trenutna percepcija promijeni u onu željenu, odnosno cilj je pozicionirati Hrvatsku kao mladu i energičnu destinaciju koja nudi izniman broj različitih životnih stilova i iskustava.