×

U Parizu predstavljen poseban Michelinov vodič o Zagrebu

Prvo izdanje Michelinovog vikend vodiča „Le Guide Vert“, posvećeno hrvatskom glavnom gradu, predstavljeno je 23. lipnja u Veleposlanstvu RH u Parizu
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ZAGREBA
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ZAGREBA

Turistička zajednica grada Zagreba sinoć je, u suradnji s Veleposlanstvom RH u Parizu i Hrvatskom turističkom zajednicom, predstavila posebno izdanje Michelinovog vikend vodiča „Le Guide Vert“ u kojem se na 145 stranica predstavlja turistička ponuda Zagreba i njegove okolice.

Ovo je prvo ovakvo izdanje posvećeno hrvatskom glavnom gradu, a uz najzanimljivije zagrebačke vedute i atrakcije, predstavljeni su još Varaždin, Samobor i Hrvatsko zagorje.

Zagreb je ujedno i prvi te, za sada, jedini grad iz Hrvatske kojem je posvećeno ovo „zeleno“ izdanje Michelinovog vodiča, a time se našao u društvu s gradovima kao što su Amsterdam, Atena, Barcelona, Berlin, Budimpešta, Firenca, Istanbul, Lisabon, London, Madrid, Milano, New York, itd. (popis objavljenih izdanja dostupan je ovdje).

Prezentaciji koja je održana u prostorijama Veleposlanstva RH, prisustvovalo je više od 70 predstavnika francuskih turističkih agenata te novinara, a upriličena je i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada bila vikend u Zagrebu.

Prva naklada zagrebačkog vikend vodiča bit će otisnuta u 5000 primjeraka, a vodič će se moći nabaviti u svim većim knjižarama diljem Francuske.

Podsjećamo, prema podacima TZGZ-a, prošle godine u Zagrebu je boravilo 5 posto više Francuza (26.773 dolazaka), koji su ostvarili 9 posto više noćenja (49.270) te su pri vrhu po ostvarenim rezultatima.