×

U Zagrebu se otvara nekoliko novih hotela

Zagreb uskoro postaje bogatiji za nekoliko novih i novoobnovljenih hotela u samom centru grada. Uz obnovljene hotele Sheraton i Westin, do kraja ove godine otvorit će se Le Premier i Academia, a do kraja sljedeće godine i hotel u Ilici.
Zagreb
Zagreb

Nakon otvorenja hotela Doubletree by Hilton 2012. godine i nekoliko godina zatišja, zagrebačka hotelska ponuda ove godine postaje bogatija za nekoliko novih hotela u samom centru grada. Uz novouređeni Sheraton Zagreb Hotel, radi se na preuređenju Westina, a do kraja ove godine očekujemo i otvorenje dva nova hotela s 4 zvjezdice: hotel Academia u Tkalčićevoj ulici i Le Premier na uglu Trga žrtava fašizma i Boškovićeve ulice. Još jedan hotel s 3 zvjezdice, u vlasništvu tvrtke Ilica Park, otvorit će se do kraja sljedeće godine u Ilici.

Renovacija Sheratona i Westina
Hotelska grupacija HUP-Zagreb, pod vodstvom Anđelka Leke, od prošle godine intenzivno ulaže u svoje objekte u Zagrebu. Nakon cjelovitog preuređenja Hotela Jadran u Vlaškoj ulici u Zagrebu, krajem 2015. temeljito je obnovljen Sheraton Zagreb Hotel, u skladu sa standardima dizajna branda Sheraton. Tako je Sheraton u 2016. godinu ušao s obnovljenim i redizajniranim javnim prostorima, sobama i apartmanima. Restorani Kralj Tomislav i Fontana, Piano Bar te svih 13 dvorana za konferencije i bankete, prostori lobbya i recepcije dobili su novi izgled i funkcionalnosti, a početkom 2016. godine obnovljene su i sve smještajne jedinice hotela.

Hotel Westin Zagreb

Nakon obnove Sheratona, 1. srpnja su započeli radovi na temeljitoj obnovi hotela Westin Zagreb. Obnovljen će biti dio soba, recepcija i lobby te restorani Kaptol, Diana Bar i Rendez Vous Cafe. Dvorana za sastanke i vjenčanja na 17. katu, sa spektakularnim panoramskim pogledom na Zagreb, dvorana Opera, također će se proširiti i temeljito obnoviti. Dovršetak prve faze obnove hotela Westin predviđen je za jesen ove godine.

Hotel Academia
Turistima vrlo atraktivna i popularna zagrebačka Tkalčićeva ulica, uz nekoliko hostela, od ove godine imat će i hotel s 4 zvjezdice. Na mjestu nekadašnjeg trgovačkog centra Cascade, koji nikada nije u potpunosti zaživio, već su duže vrijeme u tijeku intenzivni građevinski radovi. Naime, na mjestu centra će zaživjeti hotel Academia. Otvorenje se planira početkom rujna, a 4 apartmana na vrhu samog hotela već su uređeni i iznajmljuju se. Academia će uz postojeće apartmane imati 53 sobe, a gosti hotela će na raspolaganju imati garažu sa 175 parkirnih mjesta, restoran, wellnes centar te kongresnu dvoranu za održavanje konferencija, kongresa i svadbi koja može primiti 250 ljudi.

Hotel Academia Zagreb

Trgovački centar Cascade zatvoren je 2011. godine, a kroz stečaj ga je 2014. godine za 22 milijuna kuna preuzela tvrtka Exportdrvo projekti, u vlasništvu Tomislava Marinova. Ta je tvrtka prije nekoliko godina otvorila pansion Academia Danica u blizini Plitvičkih jezera, a voditelj tog objekta, Ivica Prevolšek, preuzet će i hotel Akademiju u Tkalčićevoj. Uz kupnju i obnovu, ukupna vrijednost investicije u ovaj novi zagrebački hotel popela se na 80 milijuna kuna.

Hotel Le Premier
Još jedan novi hotel, s visoke 4 zvjezdice, do kraja godine će se otvoriti na uglu Trga žrtava fašizma i Boškovićeve ulice u Zagrebu, u staroj zgradi Privredne banke Zagreb. Hotel Le Premier s četiri zvjezdice imat će 62 sobe i predsjednički apartman, restoran, bar otvorenog tipa i wellness centar za goste hotela. U dvorištu će se nalaziti ostakljeni zimski vrt, a sobe će biti uređene u art deco stilu. Obzirom da je zgrada ujedno i spomenik kulture, renovacija je podrazumijevala restauraciju fasade bez velikih zahvata u vizuru samog objekta, a trenuto se radi na temeljitom preuređenju interijera.

Hotel LePremier Zagreb

Kompletna investicija iznosi oko 10 milijuna eura, a investitor je Gojko Ostojić, vlasnik međunarodnog sveučilišta Libertas. Iako je poznat kao jedan od utemeljitelja modernog osiguranja u Hrvatskoj, Ostojić je diplomirao turizam na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, pa ističe kako se ulaganjem u ovaj projekt vraća svojoj „staroj ljubavi“. Ističe kao će hotel, osim poslovnim i odmorišnim gostima, poslužiti i kao učilište za studenate hotelskog i turističkog menadžmenta Libertasa koji će u njemu moći prolaziti sve faze hotelskog posla i osjetiti kako izgleda posao u hotelijerstvu. Hotel će zaposliti 20-ak ljudi, a bit će otvoren tokom cijele godine, dok se prvi gosti očekuju najkasnije do kraja godine.

Hotel tvrtke Ilica Park
Na mjestu nekadašnje javne garaže Zagrebparkinga, u Ilici 45, u samom centru grada, u tijeku su radovi na izgradnji još jednog novog zagrebačkog hotela. Iako se već nekoliko godina priča o gradnji hotela na ovoj lokaciji, ona se tek sada realizirala, a dovršetak gradnje očekuje se do kraja 2017. godine. Investitor ovog projekta je tvrtka Ilica Park u vlasništvu Alde Berišića, koji je 2004. godine dobio pravomoćno djelomično rješenje o povratu kuće, dvorišta i gospodarskih zgrada na ovoj čestici.

Hotel Ilica Park

Prvotni planovi su uključivali gradnju luksuznog hotela, no kako su se u međuvremenu neki parametri promijenili, gospodin Berišić se odlučio na gradnju hotela s tri zvjezdice, a javna garaža s ukupno 127 parkirališnih mjesta ostala je u najmu Zagrebparkinga. Ni na ovoj lokaciji se vanjski izgled zgrade neće bitno mijenjati već će se adaptirati stare instalacije i urediti interijer pa bi u konačnici hotel trebao biti spoj modernog i starog. Investitor Barišić ističe kako ne cilja na određenu skupinu turista, već će ovaj hotel sa svojim uslugama na razini 3 zvjezdice biti cjenovno pristupačan i backpackerima i poslovnjacima, a imat će 45 soba. U radove i gradnju hotela investirano oko 9 milijuna kuna, što uključuje gradnju hotela i kompletno preuređenje unutrašnjosti.