×

Udruga Europskih nacionalnih kongresnih ureda dobila pet novih članova

Europsko udruženje nacionalnih kongresnih ureda okuplja kongresne urede europskih članica, kako bi zajedničkim snagama postalo konkurentnije prema ciljnim tržištima SAD-a i Kine. Udruženju je pristupilo novih pet članova.
Udruga Europskih nacionalnih kongresnih ureda dobila pet novih članova

Nacionalni kongresni uredi Italije, Irske, Francuske, Portugala i Latvije najnoviji su članovi udruženja Europskih nacionalnih kongresnih ureda koje sada ukupno broji 22 člana. Strateško udruživanje europskih kongresnih ureda predstavljeno je na prošlogodišnjem sajmu IMEX America, a riječ je o prvom takvom udruženju s ciljem jačanja razmjene znanja i partnerskih suradnji među zemljama članicama. Novih pet članica će, uz postojećih 17, skupno djelovati kako bi ojačale nastup prema ključnim ciljnim tržištima - SAD-a i Kine. U tijeku je rasprava o brojnim projektima, uključujući i temeljito, sveobuhvatno istraživanje kineskog tržišta.

Inače, Europa je vodeća svjetska destinacija za skupove asocijacija, a članovi udruženja nacionalnih kongresnih ureda smatraju da će tu poziciju zadržati i u budućnosti. Svoj optimizam temelje na internim istraživanjima koja pokazuju da gotovo svi članovi (93%) vjeruju da će doći do rasta broja skupova, a dvije trećine ih bilježi rast marketinških budžeta u 2015.

Matthias Schultze, direktor njemačkog kongresnog ureda, i Eric Bakermans, voditelj marketinga nizozemskog kongresnog ureda, su u ime članova izjavili kako očekuju da će koristi od ovog udruživanja biti vidljive, kako kroz jačanje individualnih pozicija svake zemlje članice, tako i kroz dodatno ojačavanje položaja Europe na kongresnoj karti svijeta i zadržavanje liderske pozicije prema broju događanja.

Pristupanje novih pet zemalja članica dokaz je da je ovo udruženje naišlo na pozitivan prijem u kongresnoj industriji. Udruženje trenutno broji 22 člana, a to su redom: Austrija, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Island, Irska, Italija, Latvija, Mađarska, Njemačka, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska i Švicarska. Hrvatska, koja je ukinula svoj nacionalni kongresni ured 2013., ne može prema tome biti članica ovakvog udruženja.

Idući korak ove inicijative je sastanak članova i ostalih zainteresiranih europskih nacionalnih kongresnih ureda koji će se održati u rujnu u Budimpešti.