×

Uz Neodoljivu Hrvatsku na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku najavljen film o Draženu Petroviću

Najveći turistički katalog na svijetu - Neodoljiva Hrvatska - jadransku turneju nastavio je svečanom prezentacijom u Šibeniku
Sunčana Matić i Biserka Petrović; foto: Valentino Dražić Celić
Sunčana Matić i Biserka Petrović; foto: Valentino Dražić Celić

Sto postotni hrvatski proizvod, najveći turistički katalog Neodoljiva Hrvatska opravdano predstavlja novo, moderno poglavlje u promidžbi Hrvatske kao turističke destinacije posebno atraktivne posjetiteljima kroz cijelu godinu, što dokazuje i turnejom ili kako autorica i producentica projekta Sunčana Matić kazuje – listanjem po Hrvatskoj.

Katalog svojim impozantnim formatom i sadržajem izaziva veliku pažnju turista u mjestima gdje je izložen. Zanimanje i podrška novog omiljenog turističkog odredišta svih željnih kvalitetne zabave i odmora, grada Šibenika bilo je očekivano.

Katalog je predstavljen u Muzeju grada Šibenika, na najatraktivnijoj ljetnoj pozornici u Europi, Tvrđavi sv. Mihovil, sagrađenoj iznad ušća rijeke Krke u more i iz koje je započeo život grada Šibenika. Tom prilikom Matić je najavila i organizaciju prvog hrvatskog kongresa na temu spotskog turizma u ožujku 2015.

Predstavljanju Neodoljive Hrvatske su uz gradonačelnika grada Šibenika dr. Željka Burića prisustvovali voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim objektima Gorana Barišić-Bačelić  i direktor turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

Kao potporu razvoju sporta i sportskog turizma Hrvatske, motivacijske govore su održali predstavnici hrvatskog sporta, sportskih uspjeha i olimpizma ispred Hrvatskog olimpijskog odbora: Radica Jurkin Lugović, voditeljica Odjela za informiranje i izdavaštvo te Danira Nakić-Bilić, Hrvatska olimpijska akademija, olimpijka, voditelj projekta kulture i olimpijskog obrazovanja.

Posebnu čast ukazala je svojim dolaskom Biserka Petrović, majka Dražena Petrovića. Kazala je kako je ponosna što je Dražen dio Neodoljive Hrvatske, istaknut kao jedan od najprepoznatljivijih simbola Šibenika i promotora Hrvatske. Gospođa Petrović uz Neodoljivu Hrvatsku priopćila je ekskluzivnu vijest o početku snimanja filma o Draženu Petroviću, našem najuspješnijem košarkašu. To je još jedan važan Draženov doprinos promociji Hrvatske u svijetu, a film se snima u Americi.

Listanje Neodoljive Hrvatske uskoro se nastavlja u Dubrovniku.