×

Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma

Veljko Ostojić imenovan je direktorom Hrvatske udruge turizma (HUT), najveće udruge hrvatskog turističkog sektora, osnovane u svibnju ove godine. Izabran od strane Upravnog odbora udruge, Ostojić će na poziciji direktora biti zadužen za njeno operativno vođenje. Predsjednik HUT-a Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre, već je ranije izabran na Osnivačkoj skupštini.
Hrvatska udruga turizma
Hrvatska udruga turizma

HUT je osnovan kako bi se bavio strateškim pitanjima najvažnije hrvatske industrije koja nosi 18 posto BDP-a i više od 10 posto zaposlenosti u Hrvatskoj. Ujedinivši najveće udruge hrvatskog turističkog sektora – Udrugu poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i Kamping udruženje Hrvatske, zajedno s vodećim turističkim kompanijama koje posluju u zemlji, HUT je orijentiran na objedinjavanje svih zainteresiranih hotelskih i turističkih poduzeća te strukovnih udruga u ugostiteljstvu i turizmu, a zajedničkim nastupom želi osigurati daljnji razvoj hrvatskog turizma, ponajprije u kontekstu podizanja konkurentnosti, povećanja zaposlenosti te ukupnog pozitivnog doprinosa hrvatskom gospodarstvu. Osnivači HUT-a ostvaruju oko 70 posto ukupnog prihoda u sektoru, a sukladno Statutu udruga je otvorena za nove članove sa svrhom suradnje i aktivnog kreiranja poslovne budućnosti turističkog sektora.

Hrvatska udruga turizma i Hrvatska udruga poslodavaca, 5. srpnja u 12 sati u prostorijama HUP-a (Radnička 52) organiziraju okrugli stol „Kako poreznom reformom potaknuti investicije“, koji će otvoriti raspravu o efektima najavljenih poreznih izmjena na rast i razvoj domaćeg gospodarstva te će otvoriti pitanje promjene PDV-a koja bi potaknula rast investicija, rast zaposlenosti te rast BDP-a, odnosno pojačala međunarodnu konkurentnost domaćeg gospodarstva.

Osim Davora Majetića, direktora HUP-a i te Veljka Ostojića, direktora HUT-a, na okruglom stolu će sudjelovati ministar financija Zdravko Marić, vlasnik Sunce Koncerna i član izvršnog odbora HUP-a Jako Andabak, partner u HD Consultingu Branko Bogunović te profesor s Ekonomskog fakulteta Boris Cota.