×

Vrhunski chefovi Michelina na radionicama „Hrvatska 365 Gourmet“

Sudionici na radionicama „Hrvatska 365 Gourmet“ imali su priliku poslušati predavanja o svjetskim kulinarskim trendovima, lokalnoj kuhinji, modernom slastičarstvu, sljubljivanju hrane i vina te menadžmentu restorana.
Hrvatska 365 Gourmet
Hrvatska 365 Gourmet
Foto: Gojko Mitić

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, organizirala je „Hrvatska 365 Gourmet“ radionice u Osijeku i Zagrebu. Govornici na radionicama su bili vrhunski chefovi Michelina Lionel Levy i Filippo Saporito, a same radionice pružaju vrhunski edukativni sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući i marketing.

Chef Lionel Levy, poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, je u sklopu svog predavanja „Glava u zvjezdicama“ objasnio što znače Michelinove zvjezdice, kako doći do njih te kako ih sačuvati. Chef Filippo Saporito, koji dolazi iz slavne gastronomske regije Toskane i koji je okrunjen s jednom Michelinovom zvjezdicom, govorio je o svojem meniju kojeg temelji na svježim, lokalnim namirnicama provjerenih proizvođača, a glavna su mu atrakcija tjestenina spremljena po tajnoj recepturi te razne slastice.

Među predavačima je bio i chef slastičar Yoan Dessarzin, koji je održao prezentaciju „Slatki dašak za lijepo sjećanje“, dok je Gabriel Vasquez održao prezentaciju o brendiranju i marketingu „LoveMark - brendiranje emocijama“. U programu radionica sudjelovala je i sommelierka Mira Šemić te Sandi Paris, četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava najboljih sommeliera, koji je Hrvatsku predstavljao na brojnim europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera.