×

Zadar i DT Croatia domaćini svjetske promocije BMW Grand Tourera

Na zadarskom poluotoku u dva tjedna svjetskoj je javnosti predstavljen najnoviji BMW series 2 Grand Tourer, a DMC podršku cijelom događanju pružila je agencija DT Croatia.
BMW GRAND TOURER; FOTO: MARINA GARIĆ, DT CROATIA
BMW GRAND TOURER; FOTO: MARINA GARIĆ, DT CROATIA

Nakon napornih višemjesečnih priprema, grad Zadar i DT Croatia - Dubrovnik Travel DMC, bili su počasni domaćini promocije novog automobila BMW series 2 Grand Tourer. Ova svjetska promocija počela je 16. travnja i trajala je 15 dana, do 30. travnja 2015. godine. Organizator, BMW AG München, koristio je usluge njemačke event agencije Hagen Invent, članice MCI Grupe, koja je cijelu logistiku outsourcala agenciji DT Croatia.

BMW 2 Gran Tourer Press Launch Zadar / Foto: BMW

Promociji novog BMW-ovog vozila prisustvovalo je više od 420 najprestižnijih novinara iz automobilske industrije iz 35 zemalja širom svijeta. Novinarima je na najbolji način predstavljeno novo vozilo sa svim svojim prednostima. Također, tijekom njihovog dvodnevnog boravka u Zadru, novinarima je predstavljena i destinacija kroz kulturni, gastronomski te ugostiteljski aspekt. Testne vožnje odvijale su se po čitavoj županiji - na prostoru Falkensteiner hotela Iadera i Zračne luke Zadar te na najpoznatijim lokacijama u samom Zadru - kod Pozdrava suncu, na Trgu Petra Zoranića, na Forumu kod crkve Sv. Donata, u uvali Jazine, na event brodu „Nada“ u luci Gaženica.

BMW 2 Gran Tourer Press Launch Zadar / Foto: BMW

DT Croatia je izabrana kao destinacijska menadžment kompanija (DMC) za svjetsku promociju novog BMW vozila, a grad Zadar je prepoznat kao prava destinacija za ovakvu vrstu promocije, kao i promociju Hrvatske. Tijekom realizacije ovog projekta, lokalne vlasti izašle su maksimalno u susret prepoznavajući važnost ovakvog događaja i ponudile neosporivu podršku, kao i gostoprimstvo i dobrodošlicu svima koji su bili uključeni u ovaj međunarodni događaj.

Nakon detaljnog istraživanja lokacija u Hrvatskoj, odluku da promociju održi u Zadru, BMW je donio najprije zbog prirodnih ljepota, dobre infrastrukture, odlične povezanosti i lakog pristupa.
Uzimajući u obzir da su u Zadar investirana velika ulaganja, kako u infrastrukturu grada, renoviranje gradskih spomenika, kao i u dugoročne projekte bitne za budućnost ove hrvatske destinacije, ne čudi što je baš ovaj grad postao značajna lokacija u međunarodnom poslovnom turističkom segmentu. Pored odlične infrastrukture, u ponudi Zadra su i objekti visoke kategorizacije s konferencijskim kapacitetima, raznovrsnom gastronomskom ponudom te zanimljivim atrakcijama.

BMW 2 Gran Tourer Press Launch Zadar / Foto: BMW

Također, u organizaciji eventa trebalo je, prema naputcima brenda BMW, slijediti izrazito visoke standarde sigurnosti, tehničke kvalitete, kao i kvalitete usluge. BMW je premium brend u auto industriji i sve je potrebno isplanirati do najstinijeg detalja. DT Croatia je svojim znanjem i iskustvom opravdala svoju ulogu u ovako zahtjevnom eventu, a grad Zadar je dobio najvišu moguću promociju u ovoj godini na ovaj način. DT team već priprema jedan novi, još veći projekt, također premium europskog brenda, koji bi se trebao održati 2016.

BMW 2 Gran Tourer Press Launch Zadar / Foto: BMW