×

Zračna luka Franjo Tuđman nagrađena kao jedna od najboljih zračnih luka u Europi

Prema istraživanju putnika o zadovoljstvu uslugama ACI/ASQ, Zračna luka Franjo Tuđman proglašena je najboljom zračnom lukom u Europi u grupi zračnih luka od 2 do 5 milijuna putnika u 2018. godini.
Zračna luka Franjo Tuđman
Zračna luka Franjo Tuđman
Foto: Josip Škof

Putnici i korisnici usluga Zračne luke Franjo Tuđman još jednom su prepoznali i nagradili visokim ocjenama zračnu luku, kroz redovito istraživanje kvalitete usluga ACI/ASQ (Airports Council International / Airport Service Quality). Prema tom istraživanju zagrebačka zračna luka proglašena je najboljom zračnom lukom u Europi u grupi zračnih luka veličine od 2 do 5 milijuna putnika godišnje (Best Airport in Europe by Size and Region) u 2018. godini.

Nakon ACI/ASQ nagrade u 2017. godini, prema kojoj je Zračna luka Franjo Tuđman proglašena zračnom lukom s najvećim unapređenjem u Europi (Most Improved Airport), ovo je druga u nizu vrijednih nagrada vezanih za kvalitetu usluge zračne luke.

Ovo iznimno postignuće svjedoči o važnosti i predanosti izvrsnosti u pružanju usluga putnicima koju su svi u Zračnoj luci Franjo Tuđman postavili kao prioritet u svom svakodnevnom radu i poslovanju.

Ova nagrada je odličan uvod u obilježavanje druge godišnjice otvorenja novog putničkog terminala i nastavak pozitivnih rezultata u svim segmentima poslovanja zračne luke. Od početka koncesijskog razdoblja zagrebačka zračna luka bilježi porast prometa od 36% i dolazak novih 15 zrakoplovnih kompanija u redovitom redu letenja. Zagreb je danas povezan s 46 izravnih destinacija u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Međunarodna zračna luka Zagreb, koncesionar zračne luke Franjo Tuđman, kontinuirano provodi pripreme za svaku sezonu, kroz različite projekte dodatne modernizacije operativnih procesa i proširenja kapaciteta. Tako se danas pušta u promet četvrta traka za preuzimanje prtljage, što će zasigurno dodatno ubrzati protok putnika, te poboljšati kvalitetu usluga zračne luke.