×

Brijuni - Poznati i slavni

Istra

Otočje Brijuni uz jugozapadnu obalu Istre, jedan su od naših najljepših nacionalnih parkova. Oduvijek su bili sinonim za elitni turizam, a tradicija poslovnih putavanja duga je preko 100 godina.

Brijuni su oduvijek bili privlačna destinacija za pripadnike europske i svjetske aristokracije. Tako su još početkom 20. st. u ekskluzivnom ljetovalištu i lječilištu boravile mnoge okrunjene glave i pripadnici svjetske umjetničke elite. Odabirom otočja za rezidenciju Josipa Broza Tita, Brijuni su ponovno ugostili mnogo zvučnih imena. Sofia Loren, Elizabeth Taylor, Richard Burton, Gina Lollobrigida… tek su neke od glasovitih osoba koje su prošetale Brijunima.

Privlačnost Brijuna za pripadnike svjetskog jest-seta ne jenjava ni u naše doba. Tako se na Brijunima u kolovozu 2001.g. prvi puta pojavila jahta Pacha III, na kojoj je u brijunsku luke doplovio jedan od najpoznatijih parova svjetske elite, monegaška princeza Carolina i njen suprug Ernst August od Hanovera, koji su "ponovno otkrili" Brijune za pripadnike svjetskog jet-seta, te su oduševljeni ljepotama Otočja postali njihovi vjerni gosti.

Poznati svjetski tenor Placido Domingo, američki glumac hrvatskog podrijetla John Malkovich, modni dizajner Ottavio Missoni ili Naomi Campbell, samo su neki od pripadnika svjetskog jest-seta koji su se na Brijunima odmorili od svog stresnog života i urbane vreve.

Događaj koji je najviše pridonio da se Brijunima vrati sjaj i raskoš davnih vremena, je BRIONI POLO CLASSIC, www.brionipoloclassic.com, koji se od 2004. do 2006. godine održavao na Brijunima. Tako su se brojne poznate osobe našle u publici, gdje je između ostalih bio prisutan i nećak Winstona Churchilla, koji je nekoć davno već bio gost Brijuna.

brijuni.hr